20 august 10:27 PM

Abonare la google news

Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary şi-a deschis vineri porţile în Republica Cehă

Cea de-a 55-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary şi-a deschis vineri porţile în Republica Cehă, după ce ediţia de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Festivalul este unul dintre cele mai vechi astfel de evenimente din lume. Primele vedete şi celebrităţi din lumea filmului sunt aşteptate să păşească vineri seară pe covorul roşu instalat în faţa Spa Hotel Thermal, potrivit agerpres.ro.

Printre invitaţii de onoare de anul acesta se numără actorul Michael Caine, care va fi premiat cu Globul de Cristal pentru întreaga carieră în cadrul galei de deschidere a evenimentului.

Filmul proiectat în deschiderea festivalului, ”Zatopek”, spune povestea atletului cehoslovac Emil Zatopek, care a decedat în anul 2000.

Stilul său neîndemânatic de alergare i-a adus porecla ”locomotiva”, dar şi patru medalii de aur olimpice. Zatopek a devenit idolul sportiv al unei întregi generaţii, a declarat actorul Vaclav Neuzil, protagonistul filmului: ”A trebui să mă transform nu doar fizic, ci şi să-l descopăr pe Emil în interiorul meu”.

Pelicula nu concurează însă pentru marele premiu – Globul de Cristal.

Festivalul se încheie pe 28 august, iar toţi participanţii trebuie să prezinte teste negative sau dovada vaccinări anti-COVID-19.

Un alt invitat aşteptat în zilele următoare este actorul Johnny Depp. Actorul american, care a fost acuzat de fosta sa soţie Amber Heard de violenţă domestică, nu va primi însă niciun premiu.

Citeste articolul pe Stiripesurse