Abonare la google news

Fermierii din Olt, gest incredibil de omenie față de sinistrați din Alba

Fermierii din Olt au făcut un  gest impresionant față de sinistrații din Alba, în contextul în care strigătul lor de ajutor către autoritățile statului este ignorat. Fermierii din două bazine legumicole din Olt, Giuvărăşti şi Grădinari, au încărcat mai multe maşini cu legume și ate alimente și au plecat spre judeţul Alba, unde vor duce produsele colectate într-un depozit pentru produse destinate sinistrațiilor.

În Giuvărăști au fost colectate 1,5 tone cereale, 500 kg legume, 23 litri ulei, 100 kg făină, precum şi haine, dar şi suma de 7.710 lei, pentru oamenii din Alba, care au pierdut agoniseala de-o viața din cauza inundațiilor. Delegațiile au pornit miercuri-dimineaţă către Roşia Montană, una dintre localităţile lovite de viituri, din judeţul Alba.

În Olt, la Grădinari, fermierii au strâns aproape 2 tone de tomate roşii, 500 kg de castraveţi, 500 kg vinete, 500 kg de vinete, aceeaşi cantitate de varză, dar şi ardei şi dovlecei. Oamenii au mai cumpărat şi 10-12 saltele pe care le vor dona celor din Alba, afectați de inundațiile din ultima săptămână.

Oamenii au răspuns apelului prefectului judeţului Olt, Florin Homorean, şi al directorului Direcţiei Agricole Olt, Gabriela Andronie.

„Facem atât cât putem. Suntem convinşi că oamenii au nevoie nu doar de legume, au şi alte nevoi, atât am reuşit acum. Dacă nu ne ajutăm noi pe noi… Sper din suflet ca şi alte comunităţi din Olt, şi nu numai, să se implice. Mă voi ocupa personal de asta în localitatea Pleşoiu, de unde sunt“, a declarat fermierul Ion Păunel, reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român, aflat în drum spre Alba.

Guvernul ignoră oamenii ale căror vieți au fost distruse de inundații. Containerele promise de primărie nu au ajuns la Sohodol

Guvernul pare să ignore românii ce suferă din cauza inundațiilor, care le-au distrus viețile. Una dintre zonele cele mai afectate de viituri este județul Alba, în special comuna Sohodol, în care fenomenele meteo extreme au devastat 80% dintre gospodării.

Sute de oameni sunt disperați și încearcă să salveze tot ce a mai rămas în urma puhoaielor de apă. Locuitorii fac un apel disperat către autoritți să intervină cu utilaje. Oamenii încearcă se se ajute între ei așa cum pot și au ieșit cu roabe și lopeți pentru a scoate mâlul din gospodării.

el mai grav este pentru locuitorii care au rămas fără case și își petrec nopțile pe unde apucă și depind de bunăvoința celorlalți vecini. Mai mult, deși primaria din Alba le-a promis că Guvernulv a trimite containere pentru persoanele ale căror case au fost luate de viituri, ajutorul întârzie să apară, iar oamenii se descurcă din ce în ce mai greu.

Guvernul a trims doar opt containere în zonele afectate de viituri, dintre care șase în Roșia Montana, câte unul în Câmpeni şi doar unul singur în Sohodol. Singurul ajutor real primit de oameni a fost din partea echipelor de voluntari, relatează Antena3.

 

Citeste articolul pe RomaniaTV