miercuri 27 octombrie 12:11 PM

Abonare la google news

FDA susține vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 în doză mică pentru copiii mai mici de 12 ani

Vaccinul Pfizer poate fi administrat în siguranţă copiilor mai mici de 12 ani, susţin cei de la FDA într-un raport. În aceste momente, vaccinul împotriva COVID-19 se poate administra copiilor care au vârstă mai mare de 12 ani.


SUA au făcut un pas mai aproape de extinderea vaccinărilor împotriva COVID-19 pentru încă câteva milioane de copii, deoarece consilierii guvernamentali au aprobat marți doze de vaccin Pfizer pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

FDA susţine vaccinarea împotriva COVID-19, cu Pfizer, a copiilor mai mici de 12 ani

Un grup consultativ al Administrației pentru Alimente și Medicamente a votat în unanimitate, cu o abținere, că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 în grupa respectivă de vârstă depășesc orice riscuri potențiale. Aceasta include întrebări despre un efect secundar legat de inimă, care a fost foarte rar la adolescenți și adulții tineri, în ciuda utilizării unei doze mult mai mari de vaccin.


Deși copiii sunt mult mai puțin probabil ca să facă forme grave de COVID-19, în comparaţie cu persoanele în vârstă, în cele din urmă mulți experți au decis că este important să le ofere părinților posibilitatea de a-și proteja copiii, în special cei cu risc crescut de îmbolnăvire sau care locuiesc în locuri în care există alte măsuri de precauție, cum ar fi măștile. în școli, nu sunt folosite.

„Acesta este un grup de vârstă care merită și ar trebui să aibă aceeași oportunitate de a fi vaccinat ca orice altă vârstă”, a spus membrul grupului dr. Amanda Cohn de la Centers for Disease Control and Prevention.

FDA nu este obligată de recomandarea panelului și este de așteptat să ia propria decizie în câteva zile. Dacă FDA este de acord, mai este încă un pas: săptămâna viitoare, CDC va trebui să decidă dacă recomandă vaccinurile și ce tineri ar trebui să le facă.

Varianta extra-contagioasă a deltei a provocat o creștere alarmantă a infecțiilor pediatrice — iar familiile sunt frustrate de carantinele școlare și de a fi nevoite să spună nu petrecerilor pentru copii și a altor forme de socializare ale copilăriei pentru a ține virusul la distanță.

Pe de altă parte, la nivel național, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, ministrul Educației a anunţat vacanță prelungită pentru toţi şcolarii.

Vaccinul Moderna a fost aprobat pentru a treia doză

În schimb, la capitolul vaccinare, Moderna poate să facă a treia doză de vaccin. Așadar, cu o concentrație mai mică, autoritățile au aprobat acest lucru. La nivel național, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că decizia referitoare la vaccinul Modernă va fi luată după o recomandare în acest sens a Agenţiei Europene a Medicamentului.

“Ieri (n.red 24 octombrie), Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster, doza de Moderna, pentru o persoană care a primit prima schemă de vaccinare cu vaccinul de la Modernă după minim şase – opt luni de la doza doi. O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătăţită faţă de doză care s-a folosit la schema iniţială”, a spus acesta.

 

Bzi.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !