Abonare la google news

FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

vaccin Pfizer Sursa Foto: Mediafax

  • Grupul Pfizer/BioNTech a primit autorizație de la FDA pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
  • Decizia FDA va accelera eforturile americanilor de a reduce numărul de infecții cu coronavirus.
  • Vaccinul Pfizer este deja autorizat pentru persoanele cu vârste de 16 ani, dar și peste.

Pfizer/BioNTech a primit aprobarea de urgență pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, relatează Associated Press.

Decizia FDA de a aproba solicitarea grupului Pfizer/BioNTech va accelera eforturile americanilor de a reduce numărul de infecții cu SARS-CoV-2, spun specialiștii în sănătate.

În acest moment, Pfizer este deja autorizat pentru persoanele cu vârste de 16 ani și peste 16 ani.

Vaccinarea ar putea începe imediat ce un comitet consultativ federal pentru vaccinuri va emite recomandări pentru utilizarea vaccinului în două doze la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Recomandările sunt așteptate miercuri, 12 mai 2021.

Vaccinarea copiilor de toate vârstele va fi esențială pentru revenirea la normalitate. Majoritatea vaccinurilor COVID-19 distribuite la nivel mondial au fost autorizate pentru adulți.

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer este utilizat în mai multe țări pentru adolescenții cu vârsta de 16 ani și peste 16 ani, iar Canada a devenit recent prima țară care a extins utilizarea vaccinului pentru copiii cu vârste de 12 ani și peste 12 ani.

Părinții, administratorii școlari și oficialii din domeniul sănătății publice așteaptă cu nerăbdare ca vaccinul să devină disponibil pentru mai mulți copii.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews