Abonare la google news

FC Argeș și UTA caută primul succes în noul sezon de Liga 1. Laszlo Balint își aduce aminte de meciul promovării de acum un an: „Să simțim același sentiment!”

UTA a obținut câteva rezultate prestigioase în stagiunea precedentă, prima în Liga 1 după 12 ani, cum ar fi succesele din deplasare cu CFR Cluj, Dinamo (de două ori) sau Botoșani, dar nu a reușit să o bată pe formația cu care a promovat braț la braț în vara anului trecut.

Ca și joc, a fost peste Campionii FC Argeș în ambele confruntări din sezonul regular, dar în Trivale a terminat doar la egalitate (1-1), pe când la Arad au fost înfrânți în ultimele trei minute de joc.

Și povestea disputei din play-out este aparte, în sensul în care UTA a avut 1-0 pe „Nicolae Dobrin”, a mai ratat două-trei bune ocazii în prima parte, pentru ca în final să fie îngenunchiată (1-4) de execuții demne de genericele TV, dar și de propriile erori în defensivă.

Balint: „Cu atât mai important acest meci cu cât nu am reușit să câștigăm cu Farul”

Așadar, piteștenii par să aibă un ascendent moral în fața „roș-albilor” pentru disputa de vineri (ora 18,30) ce deschide runda cu numărul 2 a Ligii 1. Chiar și desfășuararea evenimentelor din etapa inaugurală par să îi dea o doză în plus de încredere trupei argeșene, care, deși a pierdut la Craiova, cu CSU, a făcut-o după o prestație pozitivă și două-trei ocazii limpezi de a înscrie. În schimb, „Bătrâna Doamnă” nu a putut trece de o echipă Farul venită fără 7 jucători importanți la Arad și a evoluat aproape un sfert de oră cu doi oameni în plus.

Ambele formații sunt în căutarea primului gol stagional, iar UTA se prezintă cu un singur atacant de profil în Trivale, croatul Dangubic, sosit la echipă în urmă cu 9 zile. Hora e accidentat (ca și mijlocașii Călin și Isac) Mercioiu e la un trial al naționalei Under 19, iar brazilianul Roger – incert, așa că Laszlo Balint ar putea amesteca puțin „cărțile” în ofensivă.

„Este  o deplasare dificilă, complicată pentru noi, înfruntăm o echipă care este foarte bine organizată, cel puțin din punct de vedere defensiv. Se bazează pe un nucleu de jucători destul de omogen, cel puțin în compartimentul defensiv și cel median, pe axul central nu au fost schimbări majore.

Au apărut schimbări în atac, jucători noi, mă refer la un Cristi Tănase, Isfan, și la acel atacant masiv, Lupeta, care încearcă să suplinească plecarea lui Malele. Dar, important este noi cum o să abordăm această întâlnire.

Mergem cu curaj, mergem cu încredere, chiar dacă știm că nici ei nu au început campionatul așa cam și-ar fi dorit. Au pierdut, e adevărat că pe terenul unei candidate la câștigarea campionatului și au evoluat destul de bine. Și noi doream să începem cu dreptul prima etapă din acest sezon, dar am obținut doar un punct și de aceea meciul de vineri e cu atât mai important pentru noi. Trebuie să încercăm să ne întoarcem cu toate cele trei puncte”, a spus Laszlo Balint.

Nostalgia meciului de promovare: „Să fim mulțumiți cu munca pe care am depus-o”

Chiar dacă într-un final UTA a terminat campionatul peste Campionii FC Argeș, antrenorul arădenilor recunoaște că progresul trupei piteștene a fost evident față de anul 2020.

„FC Argeș a avut un parcurs remarcabil în primăvară, care i-a permis la un moment dat să spere inclusiv la câștigarea play-out-ului sau cel puțin la participarea în acel al doilea baraj pentru locul de Conference League.

Este evident că cel puțin după schimbarea antrenorului au cunoscut un progres evident, au avut continuitate în ceea ce privește obținerea de puncte, de rezultate. Dar ce a fost a fost, eu vreau să mă raportez la sentimentul pe care l-am simțit la acel meci de promovare din vara trecută.

Am trăit o bucurie imensă și sper ca și după cele 90 de minute pe care le vom juca pe stadionul din Pitești, vineri, să simțim același sentiment. Adică, să fim mulțumiți cu munca pe care am depus-o și să ne bucurăm pentru obținerea celor trei puncte”, a mai afirmat Balint. Vă reamintim că piteștenii și arădenii au sărbătorit împreună promovarea în Liga 1 în urmă cu un an după remiza, 1-1, din Trivale.

UTA a călătorit cu avionul la București și de aici a fost preluată de autocar cu destinația Pitești. Arădenii s-au antrenat la ora meciului de mâine, veștile fiind tot mai bune în ceea ce-l privește pe Roger, care ar putea intra pe tren mâine.

Coza, „talisman” pentru UTA

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat la partida FC Argeș – UTA pe ilfoveanul Ionuț Coza, care se poate spune că este un fel de talisman pentru arădeni în deplasare. „Centralul” din Cernica a arbitrat până acum patru jocuri ale echipei arădene, toate pe teren străin, iar „roș-albii” nu au pierdut niciodată, primind un singur gol.

Primul meci al UTA-ei arbitrat arbitrul ilfovean a avut loc în martie 2014, o victorie cu 3-1 pe terenul Gloriei Bistrița în Liga a II-a. Mai apoi, Coza a arbitrat singurul succes al arădenilor din play-off-ul de promovare din 2020, 2-0 la Mioveni și două jocuri din returul sezonului trecut de Liga 1, victoria cu 1-0 de la Voluntari și remiza albă de la Giurgiu, cu Astra.

Mâine, în Trivale, Ionuț Coza va fi asistat la cele două tușe de Daniel Mitruți, din Craiova și Cosmin Vatamanu, din București, în timp ce arbitru de rezervă este George Găman din Craiova. Observatori la partida de pe stadionul „Nicolae Dobrin” au fost delegați Costin Toma, din Piatra Neamț și Marin Petrache din Săbăreni (Giurgiu).

Formații probabile:

Campionii FC Argeș: Greab – Tofan, G. Turda, Boldor, N. Mușat – I. Șerban, Meza Colli – Isfan, Cr. Tănase, Palic – Lupeta.

UTA: Fl. Iacob – Vuckevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia – Bustea (Roger), Ubbink, Miculescu – Antal.

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Daniel Mitruți (Craiova), Cosmin Vatamanu (București). Rezervă: George Găman (Craiova).

Observatori:  Costin Toma (Piatra Neamț), Marin Petrache (Săbăreni – Giurgiu).

 

Citeste articolul pe ProSport