sâmbătă 3 iulie 11:01 PM

Abonare la google news

Familiile angajaţilor răniți după incendiul de la Petromidia cer transferul de urgenţă în străinătate


Familiile pacienţilor aflaţi în stare critică în urma exploziei de la Petromidia cer autorităţilor transferul de urgenţă în străinătate.


Cinci angajați de la Petromidia au fost răniți, vineri, după explozia care a avut loc la rafinărie, iar un bărbat și-a pierdut viața. Din primele informații, se pare că o instalație a rafinăriei ar fi explodat. Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, distrugere şi vătămare corporală gravă din culpă.

Doi muncitori, de 53 şi 58 de ani, care s-au ales cu rănile cele mai grave în urma exploziei sunt în continuare în stare gravă la spitalul Floreasca din Bucureşti. Sâmbătă, rudele lor au venit să stea de vorbă cu medicii și vor să îi transfere în străinătate.

”Pentru că a fost şi pe căile respiratorii, a fost mai grav, fața, mâinile şi picioarele le are cel mai afectate. Domnul celălalt e cu spatele. Starea lor e critică. În 72 de ore se poate schimba orice. De aceea am făcut demersurile pentru a primi diagnisticul în scris, pentru a face demersul spre străinătate, trimis la clinici, să vedem şi cu cine colaborează asiguratorul”, a spus Cristina Dănilă, fiica unuia dintre răniţi.

Cristina povesteşte că era la serviciu când a auzit de explozia de la rafinăria unde lucrează tatăl ei. A încercat să ia legătura cu el, însă nu a reuşit.

Cristina Dănilă: „Am sperat până în ultimul moment că nu e el”.
Reporter: „L-aţi auzit vreodată să spună că era o meserie periculoasă?”
Cristina Dănilă: „Nu. Am azuit că nu era schimbul lui, a făcut schimb de tură, nu trebuia să fie el la serviciu în ziua de ieri”.

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a anunțat că incendiul a apărut la ora 12.30 și nu consideră că este vorba despre o eroare umană, ci de faptul că un o instalație ar fi cedat: ”Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim. Din păcate nu s-a mai putut face nimic”, a precizat acesta.

Cancan.ro