Facebook va relua furnizarea știrilor în Australia. Legea care le-a interzis, amendată

Foto: Profimedia

  • Facebook a blocat furnizarea știrilor către australieni săptămâna trecută, ca răspuns la un proiect de lege care obliga marile companii din tehnologie să plătească editorilor pentru conținut
  • Spre deosebire de Facebook, Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene
  • Din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiţi în publicitate digitală în mass-media australiană în zilele noastre, 81 ajung la Google şi Facebook
Citeste si:  Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a demarat în Elveţia

Facebook va relua furnizarea știrilor în Australia, au anunțat oficiali ai guvernului australian, care au precizat că legea care a generat situația va fi amendată, relatează BBC.

Gigantul rețelelor de socializare a blocat furnizarea știrilor către australieni săptămâna trecută, ca răspuns la un proiect de lege care obliga marile companii din tehnologie să plătească editorilor pentru conținut.

Citeste si:  Cum poți să-ți iei Dacia Duster cu mai puțin de 200 de lei și nici nu-ți bați capul cu locul de parcare?

Legea impunea Facebook şi Google să încheie acorduri comerciale cu agenţiile de ştiri. Facebook a declarat că legea „înţelege în mod fundamental greşit” relaţia dintre compania tech şi publisheri.

Autorităţile australiene au elaborat legea pentru a „echilibra condiţiile de joc” între giganţii tehnologici şi companiile de mass-media. Din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiţi în publicitate digitală în mass-media australiană în zilele noastre, 81 ajung la Google şi Facebook, au precizat iniţiatorii proiectului.

Citeste si:  Banca Transilvania, amendată cu 100.000 de euro după dezvăluirea pe internet a datelor unui client

Spre deosebire de Facebook, Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 11 total views