14 octombrie 4:06 AM

Abonare la google news

Facebook îşi extinde politica împotriva hărţuirii. Şeful securităţii globale Facebook: „Nu permitem hărţuirea pe platforma noastră, dar atunci când se întâmplă, acţionăm”

Conform noii politici mai detaliate privind hărţuirea, Facebook va interzice conţinutul care degradează sau sexualizează personalităţi publice, inclusiv vedete, oficiali şi alte persoane, informează AP. Politicile existente interzic deja conţinutul similar care vizează persoane fizice.

 

În plus, Facebook va întări protecţia împotriva hărţuirii disidenţilor guvernamentali, jurnaliştilor şi activiştilor pentru drepturile omului din întreaga lume. În multe naţiuni, hărţuirea pe reţelele sociale a fost folosită în eforturile de a reduce la tăcere jurnaliştii şi activiştii.

 

În cele din urmă, compania cu sediul în Menlo Park, California, a anunţat că va interzice orice hărţuire coordonată, în care un grup de persoane lucrează împreună pentru a intimida un alt utilizator. Această modificare se va aplica tuturor utilizatorilor.

 

„Nu permitem hărţuirea pe platforma noastră, dar atunci când se întâmplă, acţionăm”, a scris Antigone Davis, şeful securităţii globale al Facebook, într-o postare pe blog.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul