Facebook deblochează știrile pentru utilizatorii din Australia, după ce a ajuns la un acord cu guvernul de la Canberra privind codul de conduită

Facebook a anunțat că va ridica restricția publicării știrilor pentru utilizatorii din Australia după ce a ajuns la un acord cu guvernul de la Canberra.

Știrile au fost blocate începând de joi, ca răspuns la propunerea legislativă privind codul de conduită care obligă giganții tech să negocieze plăți către companiile de presă.

Trezorierul Josh Frydenberg a declarat că paginile de Facebook ale ziarelor vor fi deblocate în „zilele următoare”. De asemenea, acesta a mai spus că vor fi aduse mai multe amendamente codului de conduită.

Citeste si:  Propunere pentru stoparea poluării în Bistriţa-Năsăud: ”premii motivante” pentru localnicii care raportează activitățile ilegale

De asemenea, reprezentanții Facebook au transmis marți că au purtat mai multe discuții cu reprezentanții Guvernului:

„Pe viitor, guvernul a clarificat că vom păstra capacitatea de a decide dacă știrile vor apărea pe Facebook, pentru a nu fi supuși automat negocierilor forțate”, a declarat Campbell Brown, vicepreședinte al parteneriatelor de știri la Facebook.

„Am ajuns la un acord care ne va permite să sprijinim editorii pe care îi alegem noi, inclusiv editori mici și locali”, a mai transmis Campbell.

Citeste si:  Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD: “Guvernul Cîțu să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri, nu să plângă toată ziua că nu are bani!”

Context

Facebook a blocat joi accesul la știri pe platformă pentru utilizatorii din Australia, ca răspuns la propunerea legislativă privind codul de conduită care obligă giganții tech să negocieze plăți către companiile de presă.

Joi dimineață, nicio pagină de Facebook a siteurilor de știri locale sau internaționale nu a mai fost valabilă în Australia.

Citeste si:  Primarii de municipii: Practicile nesănătoase ale guvernelor anterioare, preluate de Guvernul Cîțu

De asemenea, nici cei din afara țării nu au putut accesa pe Facebook conținut al publicațiilor media din Australia.

Guvernul australian a criticat dur acțiunea, spunând că asta demonstrează „imensa putere a acestor giganți digitali”.

Trezorierul Josh Frydenberg a declarat că blocarea știrilor are un „uriaș impact social”, ținând cont că aproximativ 17 milioane de australieni folosesc platforma de socializare în fiecare lună.

sursa foto: Pixabay


Sursa: G4Media

 7 total views