Abonare la google news

Expert criminalist, despre cazul Onești: Gheorghe Moroșan a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor

Expertul criminalist Niculae Mitrea este de părere că bărbatul care a omorât doi oameni în Onești, după ce i-a ținut captivi, este un individ periculos, care și-a premedidat acțiunile și știa cum se vor sfârși.

Fost ofițer în cadrul Serviciului Omoruri, Niculae Mitrea a comentat într-o intervenție la Antena3 cazul Onești, respectiv modul în care a acționat Gheorghe Moroșan, cel care a ucis doi bărbați după ce i-a sechestrat.

Expert criminalist, despre criminalul din Onești: „A luat calcul de la început uciderea ostaticilor”

„Este un tip periculos, agresiv, dornic de răzbunare, aspecte care rezultă din acțiunile sale desfășurate în apartamentul din Onești. E clar că a existat o premeditare, a prevăzut dinainte ce urmează să se întâmple. Iar ducerea la îndeplinire a planului a fost motivată de răzbunarea pe cei care l-ar fi deposedat de apartament. În mod clar, a luat calcul de la început uciderea ostaticilor. La fața locului a venit cu o armă albă destul de mare și a avut colierele cu care victimele au fost imobilizate”, a explicat fostul ofițer.

Gheorghe Moroșan nu ar fi acționat singur

De asemenea, expertul criminalist a explicat faptul că Gheorghe Moroșan și-ar fi dat seama cum se vor sfârși acțiunile sale și a acceptat acest lucru.

„A prevăzut și a acceptat rezultatul faptelor sale. În mod clar nu a acționat singur, dat fiind că soția se afla în apartamentul de deasupra. Sunt vinovați, în opinia mea, atât soția cât și vecinul care l-a ajutat evdent. Cineva l-a anunțat că există persoane în apartament, cineva l-a prevenit de ce se întâmplă în jurul blocului. Deci este clar că a fost ajutat și nu a comis fapta singur”, a subliniat expertul criminalist.

În cursul zilei de luni, 1 martie, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, a sechestrat și ucis doi muncitori într-un apartament din Onești, care îi aparținuse, dar pe care îl pierduse în urma unei executări silite.

Citeste si:  Liviu Dragnea vrea să fie eliberat condiționat! Când se va decide soarta fostului lider PSD

Citeste articolul pe Gandul