13 martie 9:06 AM

Abonare la google news

Experiment în Finalnada. Noile tehnologii pot ajuta animalele aflate în captivitate

Un experiment realizat în Finalnada încearcă să răspundă unei curiozități: reușesc maimuțele aflate în captivitate să se elibereze de stres dacă există în jurul lor noi tehnologii.

Noile tehnologii pot ajuta și animalele aflate în captivitate

La o grădină zoologică din Helsinki, au fost instalate monitoare pe care rulau filmulețe atunci când primatele se opreau un fața ecranului. Totul pentru a observa,  în cadrul unei cercetări. dacaă  acestea sunt fascinate de imagini. Cel mai mult le-au plăcut cele cu mâncare. Una dintre maimuțe chiar a “gustat” din monitor când a văzut hrana preferată.

Cercetătorii au remarcat că maimuţele s-au scărpinat mai puţin în timp ce s-au uitat la televizorul din cuşcă, semn că tehnologia le-a ajutat să scape de stres.

Primele animale vaccinate împotriva Covid

Mai multe animale au fost vaccinate împotriva Covid, în cadrul unei grădini zoologice din San Diego. Serul este unul experimental și a fost dezvoltat după ce mai multe animale au fost testate pozitiv.

Conducerea grădinii zoologice din San Diego, California a hotărât să vaccineze nouă maimuțe cu un ser experimental anti-Covid. Acest demers a luat startul după ce, în luna ianuarie a acestui an, opt gorile au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Animalele „în surplus” din grădinile zoologice ar putea fi sacrificate, vânate și folosite pentru circ

Surplusul de exemplare  din speciile sălbatice din grădinile zoologice ar putea fi sacrificate, vânate și folosite pentru circ. O  modificare a Legii Grădinilor zoologice și acvariilor publice ar putea  permite ca sacrificarea animalelor  din grădinile zoologice, conform unui amendament propus de doi deputati.

Doi deputați propun sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice

Potrivit Digi24, deputatii care au propus modificarea Legii grădinilor zoologice si acvariilor publice sunt Calotă Florică Ică și Maria Stoian, deputați PNL. Potrivit amendamentului, surrplusul de exemplare din speciile sălbatice, provenite din înmulțirea în captivitate, ar urma să fie folosit pentru repopularea complexurilor de vânătoare și circurilor.

 

Citeste articolul pe Gandul