31 mai 2:15 PM

Abonare la google news

Exerciţiul NATO Steadfast Defender 21 are loc în România. Mircea Geoană: „Cel mai provocator mediu de securitate dintr-o generație” Mircea Geoană: „Cel mai provocator mediu de securitate dintr-o generație”

Exerciţiul NATO Steadfast Defender 21 are loc în România în aceste zile. Într-o conferință de presă, Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al Alianței, a declarat că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a răspuns cu „cea mai mare abilitate de adaptare”, în contextul în care, în prezent, se confruntă cu „cel mai provocator mediu de securitate dintr-o generaţie”.

Geoană a făcut aceste remarce vorbind la conferință împreună cu Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, și preşedintele Comitetului militar NATO, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach.

Mircea Geoană: „Când lumea se schimbă, și NATO se schimbă”

„Suntem în faţa celui mai provocator mediu de securitate dintr-o generaţie şi NATO a răspuns cu cea mai mare abilitate de adaptare a apărării noastre colective dintr-o generaţie pentru că, atunci când lumea se schimbă, şi NATO se schimbă”, a afirmat Geoană. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care România găzduiește exerciţiul NATO Steadfast Defender 21. Adjunctul secretarului general al NATO a subliniat că acest exerciţiu este „plănuit de mult timp, nu e direcţionat împotriva nimănui şi este strict defensiv”. Totodată, Mircea Geoană a arătat că „nu este doar un exemplu al forţei NATO, ci şi al transparenţei”. Adjunctul secretarului general Jens Soltenberg a subliniat că NATO este capabilă şi pregătită să îşi apere toţi aliaţii, la nevoie.

La rândul lui, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vorbit despre implicarea României în ceea ce priveşte apărarea comună în regiune. „La fiecare summit al Alianţei, după criza din Ucraina, România a venit cu o propunere a întăririi flancului estic”, a arătat Nicolae Ciucă.

Citeste articolul pe Gandul