marți 19 octombrie 3:00 PM

Abonare la google news

EXCLUSIV. Veste proastă primită de Dinamo. Decizia tribunalului îi duce pe „câini” tot mai aproape de depunctare

  • Într-o încercare disperată de a evita depunctarea, RTZ& Partners SPRL a solicitat instanței definitivarea tabelului preliminar al creditorilor, însă, din păcate pentru dinamoviști, judecătorul a respins cererea. În aceste condiții, „câinii” trebuie să aștepte cu sufletul la gură judecarea contestațiilor- 15 noiembrie-, apoi, în cazul unei soluții pozitive încă de la primul termen, să reușească să treacă „Planul de reorganizare” până la 30 noiembrie. În caz contrar, echipa lui Mircea Rednic va fi depunctată și, singura variantă de a-și recupera cele nouă puncte pierdute rămâne, conform oficialilor, Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Scenariul apocaliptic dezvăluit în exclusivitate de Playsport despre viitorul lui Dinamo prinde, din păcate, contur.


Dinamoviștii au primit, marți, o nouă veste proastă în contextul reorganizării economice în care se află SC Dinamo 1948 SA.

După ce RTZ & Partners SPRL, administratorul judiciar al societății a întocmit, la începutul lunii septembrie, tabelul preliminar al creanțelor, cinci creditori nemulțumiți au formulat contestații la Tribunalul București și au primit termen pentru 15 noiembrie.


O veste cât se poate de proastă pentru oficialii din „Ștefan cel Mare”, din cauză că aceste contestații întârzie „Planul de reorganizare” pe care „câinii” trebuie să-l aibă aprobat până la finalul lunii noiembrie pentru a evita depunctarea.

Cel puțin așa cum stipulează regulamentele Federației Române de Fotbal prin Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2020- aplicabil pentru sezonul 2021 -2022, respectiv Regulamentului privind procedurile monitorizare financiară și de luare a deciziilor de sancționare a cluburilor licențiate de Liga 1- aplicabil pentru sezonul 2021-2022.

Planul administratorului judiciar nu a avut succes. Cererea pentru definitivarea tabelului creditorilor a fost respinsă

Răzvan Zăvăleanu și colegii săi de la RTZ nu au stat cu mâinile în sân și, după ce au înștiințat judecătorul de posibilitatea depunctării echipei cu 9 puncte și consecințele absolut tulbărătoare pentru societate, adminsitratorul judiciar a formulat, în disperare de cauză, o cerere pentru diefinitivarea provizorie a tabelului preliminar al creanțelor. Un prim pas important  pentru a putea merge mai departe cu aprobarea „Planului de reorganizare”. Judecătorul a fixat termenul de soluționare a cererii pentru luni, 18 octombrie, însă, din păcate pentru dinamoviști, solicitarea venită din partea administratorului judiciar a fost respinsă. (VEZI facsimil).

„Solutia pe scurt: Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge cererea privind definitivarea tabelului creditorilor şi înscrierea provizorie a creanţelor ce fac obiectul contestaţiilor împotriva tabelului preliminar formulată de RTZ & PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti, in calitate de administrator judiciar al debitoarei DINAMO 1948 SA, ca inadmisibilă. Cu apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 18.10.2021”.

Ultima variantă- Depunctare și costisitorul proces la TAS

În aceste condiții, timpul se scurge și dinamoviștii trebuie să aștepte judecarea contestațiilor la data de 15 noiembrie, o soluție încă de la primul termen, variantă aproape imposibilă, apoi, sub menghina zilelor rămase până la 30 noiembrie, termenul la care clubul trebuie să demonstreze că nu are datorii sau, în cazul societăților în insolvență, „Planul de reorganizare” este aprobat.

În ultimă instanță, după depunctarea dictată de comisiile FRF, există, conform oficialilor dinamoviști, eterna variantă a fotbalului românesc- Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Un demers costisitor atât din punct de vedere financiar, cât și al timpului pierdut.

Cine sunt cei cinci creditori care au contestat tabelul preliminar al creditorilor? Poli Timișoara deține cea mai mare creanță: 5,4 milioane lei!

Totalul creanțelor SC Dinamo 1948 SA se ridică la 40.288.220 lei (8,14 milioane euro). Din acestea, au fost acceptate 32.728. 594 lei (6,61 milioane euro) în cele patru categorii de creditori: bugetari, garantați, chirografari și salariați.

Imediat după întocmirea tabelului preliminar al creanțelor, cinci societăți au contestat în fața judecătorului sindic tabelul preliminar. Este vorba de: World Soccer Events (organizatorul cantonamentului din iarna trecută pe care dinamoviștii l-au efectuat în Spania), Medicavol (pentru neachitarea unor teste Covid-19), Poli Timișoara (eterna cauză Dorin Rotariu) și Toyo Motor (un partener al clubului pentru servicii de mentenanță auto, service).

 

 

Playsport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !