joi 28 octombrie 7:49 PM

Abonare la google news

EXCLUSIV. Ungurii nu l-au uitat pe Marian Cozma. Gestul făcut de oficialii maghiari înaintea meciului cu Dinamo din grupele EHF Champions League

Dinamo întâlnește în această seară, cu începere de la ora 19:45, într-o partidă contând pentru grupele EHF Champions League, puternica formație maghiară Telekom Veszprem. Deși inițial ar fi trebuit ca meciul să se desfășoare la Sala Polivalentă, după ce accesul spectatorilor a fost interzis, întâlnirea va avea loc în Sala Dinamo din „Ștefan cel Mare”.


Dinamo și Veszprem, singurele cluburi pentru care a jucat Marian Cozma

Jocul are și o încărcătură emoțională, Dinamo și Veszprem fiind formațiile la care a evoluat regretatul Marian Cozma, cel care îmbrăca tricoul ungurilor în momentul în care, în seara de 7 spre 8 Februarie 2009, a fost înjunghiat de mai multe ori în clubul Patriot din orașul maghiar, incident în urma căruia și-a pierdut viața.

„Păsărilă” a evoluat în „Ștefan cel Mare” 2002 și 2006, apoi s-a transferat la Veszprem, formație pentru care a jucat între 2006 și 2009. La naționala României, pivotul a strâns 60 de selecții.


Oficialii clubului maghiar nu l-au uitat pe Marian Cozma, iar joi, înaintea partidei cu Dinamo, mai mulți oficiali au mers la mormântul sportivului și au depus o coaroană de flori. Aceștia au fost însoțiți de Petre Cozma, tatăl lui Marian, cel care, la invitația delegației oaspete se va afla în sala din „Ștefan cel Mare” pentru a urmări partida dintre cele două formații la care a evoluat „Păsărilă”.

„O să merg la meci, m-au invitat ungurii, ei au și venit la mormânt, nu mi-au uitat, nicio secundă, fiul. Știu că am spus că nu o să mai calc vreodată în sala Dinamo, însă nu am putut să-i refuz pe oamenii ăștia. Sunt, totuși, echipele la care a jucat Marian”, a spus Petre Cozma pentru Playsport.ro.

Supărat pe oficialii dinamoviști

Supărarea părintelui fostului internațional român este legată de un episod care a avut loc în această vară. Într-un interviu oferit Playsport.ro, Petre Cozma a dezvăluit că oficialii clubului au renunțat, fără explicații, la o grupă de juniori pe care el a format-o, a crescut-o și la care evolua și nepotul său, Andrei.

„E simplu! Domnii de la Dinamo au lăsat copiii fără handbal. Este vorba de grupa de „juniori 2” pe care eu o pregăteam de 9 ani, copii pe care i-am crescut și care evoluează, prin parteneriatul cu Dinamo, de vreo cinci ani, sub numele acestui club drag sufletului meu, nu o să mai fac parteneriat cu Dinamo! Mai mult, nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo. Merg să iau placheta pusă de unguri, bannerul cu chipul lui Marian, care e al meu. Niciodată nu o să mai merg acolo! S-a dus dragostea”, a răbufnit Petre Cozma.

A doua zi după publicarea interviului, Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a luat legătura cu Petre Cozma și a încercat să rezolve această neînțelegere.

Playsport.ro


Stirile.eu