Abonare la google news

EXCLUSIV Scandal în Vrancea: Prefectul județului îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că a participat alături de un procuror, un judecător, șeful Antifraudei Constanța și șeful Finanțelor Publice la petrecerea unui condamnat penal în plină pandemie

Prefectul Județului Vrancea, Costel Berbece, a transmis o sesizare către mai multe instituții publice cu privire la încălcarea normelor sanitare în actualul context pandemic de către primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă, alături de alți șefi din cadrul unor instituții publice, prin participarea la petrecerea aniversară a unui afacerist condamnat penal pentru fraude fiscale, conform unui document obținut de G4Media.ro.

Contactat de G4Media.ro, primarul Cristian Misăilă a spus că a participat la eveniment, dar a susținut că au fost respectate toate criteriile prevăzute de lege în pandemie. În ceea ce privește faptul că a participat la aniversarea unui personaj cu condamnare penală, primarul a spus pentru G4Media.ro că ”a avut acest incident cu mulți ani în urmă, a fost reabilitat”. ”Nu a fost o petrecere, a fost o masă, au fost respectate toate criteriile, cu maxim 30% din spațiul sălii ocupat. Nu cunosc să fi fost date amenzi. Eu am ajuns la ora 18.00”, a mai spus primarul Misailă.

Citeste si:  Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Evenimentul ar fi avut loc vineri, 12 martie, în mijlocul zilei și a fost organizat de către patronul mai multor benzinării din Focșani, conform surselor G4Media.ro. Prefectul susține că organizatorul petrecerii are o condamnare penală pentru infracțiuni economice.

Potrivit sesizării, la petrecerea care a durat 12 ore ar fi participat magistrați, directorul adjunct al ITM Vrancea, un șef al Direcției Generale Antifraudă Constanța, șeful Direcției Regionale a Finanțelor Publice din Galați.

Citeste si:  Primarul Dominic Fritz, confirmat cu COVID

Ce arată prefectul de Vrancea, potrivit documentului obținut de G4Media.ro:

„Din informațiile primite, evenimentul a fost organizat în sala de festivități a Ballroom Ghibi din Focșani, eveniment cu implicații grave în pandemia de coronavirus, iar reprezentanții/conducătorii instituțiilor reprezentative în statul Român trebuie să fie primii care dau exemplu de responsabilitate și respectare cu strictețe a măsurilor de protecție.

În data de 12.03.2021, mai multe persoane cu funcții de conducere de la:
– Direcția Generală Antifraudă Constanța
– Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați (șef Petrică Munteanu)
– Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani (procuror-șef Drîmbă)
– Administrația Județeană a Finanțelor Publice (director Iamandi Florin)
– Judecătoria Focșani (președintele Iulian Păun)
– ITM Vrancea (director adjunct Ciocan Sebastian)
– IJP Vrancea
– Primarul Municipiului Focșani

Citeste si:  Răzvan Lucescu, cel mai greu moment la PAOK: „Patronul mi-a reproșat că distrug unii jucători pe care nu îi bag în primul 11. Eram decis să plec” | EXCLUSIV ProSport LIVE

au participat la aniversarea zilei de naștere a unei persoane cu cazier penal pentru infracțiuni economice grave, cu încălcarea tuturor măsurilor de siguranță instituite prin Legea 55/2020”.

Prefectul arată în sesizare că petrecerea a durat circa 12 ore, timp în care au participat 60-70 de persoane. Mai mult, arată prefectul, petrecerea ar fi avut loc în timpul orelor de program.

Polițiștii s-au autosesizat și au dat peste 20 de amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, potrivit surselor G4Media.ro.

Foto: Primarul din Focșani, Cristian Misailă (Facebook)


Citeste articolul pe G4Media

 19 total views