sâmbătă 3 iulie 10:06 PM

Abonare la google news

EXCLUSIV. Patricia Țig face lumină în scandalul Olimpiadei de la Tokyo


Patricia Țig face lumină în scandalul Olimpiadei de la Tokyo. Scandalul absenţei jucătoarelor de tenis române la Olimpiada de la Tokyo ia amploare! Ce spune una dintre sportivele implicate. „Decizia a fost în totalitate a mea. Nu mă împlic în povestea asta, de-a telefonul fără fir!”


EXCLUSIV. Patricia Țig face lumină în scandalul Olimpiadei de la Tokyo. Jucătoarea de tenis sare în apărarea lui Ion Țiriac după acuzațiile lansate în ultimele zile

Patricia Ţig, una dintre jucătoarele românce de tenis de câmp implicate fără voia lor în scandalul legat de absenţa fetelor noastre de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară, spune că nu înţelege întreaga tevatură născută în jurul acestui subiect.

Nu pot spune că sunt la curent cu toate detaliile chestiunii. Dar pot preciza că decizia de a nu merge la Tokyo îmi aparţine în proporţie de sută la sută. Am decis asta absolut singură, fără intervenţia sau aprobarea nu ştiu cui. Nu ştiu de unde s-a născut ideea că ar exista cineva anume care m-ar fi putut influenţa în vreun fel anume. În cazul meu, exclud complet o asemenea ipoteză”, a declarat Patricia Ţig pentru playsport.ro.

Jucătoarea aflată pe poziţia 64 în clasamentul WTA precizează că dacă federaţia îi va cere va trimite o scrisoare publică pe tema asta: „Sunt gata să-mi motivez decizia şi să fac publice argumentele din spatele hotărârii mele, printr-o scrisoare pe care o pot trimite federaţiei, dacă mi se va cere acest lucru!”.

Patricia Țig: „Refuz să intru în această poveste care seamănă cu jocul telefonul fără fir”

Patricia Ţig adaugă însă că pentru un observator atent al chestiunii, motivele pot fi cu uşurinţă identificate în cazul ei particular. „Refuz să intru în povestea asta, care seamănă cu jocul acela, , în care mai toată lumea are ceva de spus şi insistă parcă să-şi dea cu părerea fiindcă crede că ştie mai bine decât cei în cauză”, mai spune ea.

Jucătoarea care va împlini 27 de ani la finele lunii iulie a insistat asupra faptului că decizia a fost total a ei. „Repet, am luat decizia de una singură! Aşa am crezut eu că e mai bine pentru mine, date fiind nu doar condiţiile în care se va desfăţura competiţia în sine, dar şi viaţa de zi cu zi, acolo, în Japonia!”, a conchis Patricia Ţig.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig ar fi putut participa la Olimpiada de la Tokzo, dar nici una dintre ele nu se va alinia la startul competiţiei, din diverse motive. Dacă Halep este accidentată de mai bine de două luni, celelalte jucătoare par a nu agrea condiţiile speciale în care va avea loc Olimpiada, din cauza efectelor actualei pandemii. În aceste condiţii, România nu va avea nicio reprezentată pe tablou feminin de simplu, dar va compensa cu prezenţa a două sportive înscrise în proba de dublu, Monica Niculescu și Raluca Olaru.

Sorana Cîrstea își îngrijorează fanii după eliminarea de la Wimbledon! De ce s-a retras iubita lui Ion Ion Țiriac, de fapt, de la Olimpiadă.

Declarația lui Ion Țiriac a inflamat spiritele

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a lăsat recent să se înţeleagă că aprobă, fie şi tacit, poziţia jucătoarelor. „Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat la Olimpiadă nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest Covid ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate!”, a precizat el.

La rândul său Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, l-a atacat pe Ion Ţiriac pe acest subiect, numindu-l “om negru”. “Am un om negru al săptămânii. Poate spre surprinderea voastră, aş vrea să spun că este vorba despre Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Acesta a fost de acord, ba chiar a încurajat tenismenele să nu meargă să reprezinte România la Olimpiadă, ceea ce este împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc şi a interesului acestuia”, ar fi declarat Guşă pentru DC News. De asemenea, în scandal a intervenit şi Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, care a criticat dur absenţa jucătoarelor noastre de pe tablou.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, dezamăgit de alegerea jucătoarelor

Pe de altă parte, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a arătat dezamăgit de absenţa tenismenelor române la Tokyo. “Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz”, a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

În schimb, Ilie Năstase s-a ferit să comenteze scandalul creat pe această temă. “Nu mai am nicio treabă cu federaţia de tenis de ani buni, aşa că nu cunosc detaliile chestiunii. Ca atare, Ion Ţiriac sau altcineva de acolo nu are de ce să se consulte cu mine. Nu ştiu cine cu cine s-a consultat pe tema asta, dacă s-au consultat. Însă nici nu contează ce cred eu sau Cozmin Guşă! Contează doar ce cred fetele! Atât şi nimic mai mult!”, a declarat Ilie Năstase pentru playsport.ro, pe acelaşi subiect.

Playsport.ro