miercuri 13 octombrie 3:18 PM

Abonare la google news

EXCLUSIV. Mircea Lucescu e mirat de anunțul plecării lui Rădoi: ”Trebuia să aștepte finalul campaniei. Nu-ți garantează nimeni trei puncte cu Islanda”

Anunțul plecării lui Rădoi din fruntea naționalei l-a surprins și pe Mircea Lucescu. ”Nu era momentul să facă aceste declarații și acest pas înapoi”, spune antrenorul lui Dinamo Kiev. Și completează: ”Ar fi trebuit să aștepte finalul campaniei. Pentru jucători era foarte important. Nimeni nu-ți garantează, de exemplu, că mai ai deja trei puncte cu Islanda ca să te duci spre baraj. Nu știu relațiile lui cu FRF, cu fotbaliștii, dar e o hotărâre venită din lipsă de experiență. Sigur, poate și federația a greșit că nu i-a propus din timp extinderea contractului pentru play-off”.


”A crescut odată cu echipa”

Mircea Lucescu e mirat de decizia lui Rădoi și pentru că ”în ultimul timp, a găsit soluțiile cele mai bune tactic, la nivel de selecție, de alegere a titularilor.

Echipa merge mai bine, iar asta se vede din joc, din rezultate, din organizare. Sunt lucruri pe care le-a reglat față de anumite erori făcute la începutul mandatului, când, de exemplu, opera anumite schimbări care nu se justificau. A crescut însă odată cu grupul, iar acum e clar că-și justifică prezența pe banca reprezentativei. În meseria asta trebuie să ai un echilibru, să știi când să iei sau nu o anumită decizie, să lași deoparte orgoliul, pentru că treci prin momente faste sau mai puțin fericite. Să se gândească mai bine cu plecarea!”.

”Să se uite cum am fost masacrat eu în presă”

”Il Luce” evită să intre în speculații legate de culisele gestului lui Rădoi, a cărui retragere arată ca o răbufnire de orgoliu și un răspuns abrupt la valurile de critici venite în prima parte a preliminariilor:


Trebuie să ai pielea tăbăcită ca selecționer. Îi sugerez să citească felul în care eram masacrat în presă de Păunescu, de Fănuș Neagu, de Băieșu sau Dan Claudiu Tănăsescu. Până și când câștigam spuneau doar că am avut noroc, fiindcă am făcut în scăldătoare la botez! Aduceți-vă aminte și ce atacuri a suferit Răzvan în finalul mandatului său, când conducătorii de cluburi erau nemulțumiți că nu convoca ce jucători ar fi dorit ei. Asta-i viața de selecționer! Toți am trecut prin asta. Iar la Rădoi mi se pare că au fost, totuși, critici rostite civilizat, nu agresive sau la persoană, cum am pățit și eu, și Răzvan”.

”Terminați, copii, cu astea!”

Mircea Lucescu e amuzat când apare subiectul legat de posibila lui venire în fruntea ”tricolorilor”:

Terminați, măi, copii, cu astea! Am mai spus-o că nici nu se pune problema. Să nu înțeleagă cineva că mă interesează acum postul de selecționer al României. Am spus toate aceste lucruri doar din postura unui om cu experiență, cu speranța că Mirel se va răzgândi, totuși, pentru că a făcut o muncă bună la lot”.

Playsport.ro


Stirile.eu