duminică 26 septembrie 3:12 PM

Abonare la google news

EXCLUSIV. Ianis Hagi câștigă sume de bani fabuloase din contractele de publicitate


Mijlocașul lui Rangers este unul dintre cei mai atractivi tineri jucători din Europa. După un scurt periplu în Belgia, Ianis Hagi pare să-și fi găsit locul în echipa lui Steven Gerrard. Ușor-ușor, tânărul fotbalist a început să fie curtat de publicitarii din România. Firmele de profil văd în Ianis un etalon pentru publicul comercial. Argumentele sunt clare. Fotbalist talentat, nume uriaș, viață sportivă și extrasportivă ireproșabilă. Așa că brandurile care dețin afaceri și în țara noastră s-au grăbit să-l „semneze” pe constănțean. Urmarea firească, Ianis Hagi (22 ani) câștigă sume de bani fabuloase din contractele de publicitate.


Imagine bună, iar Ianis Hagi câștigă sume de bani fabuloase din publicitate

Playsport.ro a intrat în posesia unor cifre interesante. Aflăm astfel că mezinul familiei Hagi are un venit constant și important vânzându-și imaginea bună. Așa a ajuns fiul marelui Gică Hagi să adune aproape 150.000 de euro anual din contractele încheiate în momentul de față.

În cele ce urmează vă vom prezenta dimensiunile financiare ale înțelegerilor lui Ianis Hagi cu brandurile pe care le reprezintă în România, precum și durata acestora. Trebuie menționat că în anul 2020 si-a deschis o firmă cu cod CAEN pentru activitățile derulate cu agențiile de publicitate. El este asociat unic, administrator este Marilena Hagi. Firma se numeste Future of The Game Company.

Cea mai cunoscută firmă de echipament sportiv, 100.000 de euro anual pentru Ianis Hagi

Cel mai important contract de publicitate al tânărului internațional român este cel cu Nike. Cunoscuta companie nord americană i-a oferit lui Ianis Hagi rolul de imagine a firmei de echipament sportiv. Înțelegerea a fost parafată din 2016. Pe atunci, mijlocașul lui Rangers avea 17 ani. Cele două părți s-au înțeles asupra unei durate consistente. Vreme de 6 ani, Ianis Hagi a fost unul dintre starurile Nike în România. Suma încasată de fotbalist de la americani este de 100.000 de euro anual.

Anul viitor, contractul dintre Ianis Hagi și Nike va expira, însă nu trebuie exclusă varianta unei prelungiri în termeni și mai buni pentru fotbalist.

A doua sursă de venit din publicitate pentru constănțean este Gillette. Colaborarea a început anul trecut și se va încheia la finele lui 2021. Pentru fiecare an, Ianis Hagi va încasa câte 15.000 de euro. O sumă frumușică pentru un tânăr fotbalist român în plină ascensiune.

Ianis Hagi, imaginea Pepsi & Lay’s alături de Lionel Messi

25.000 de euro pe an primește Ianis Hagi de la compania PepsiCo. Marea speranță a fotbalului românesc se află într-o companie mai mult decât selectă. Cei de la Pepsi au continuat rețeta patentată în urmă cu mulți ani. Mai marii companiei new-yorkeze adună, cu regularitate, nume uriașe ale fotbalului mondial pentru promovarea propriilor produse. Așa s-a întâmplat și acum, când a ales o viitoare stea a sportului rege din România, respectiv Ianis Hagi.

Jucătorul lui Rangers se află alături de marile vedete ale fotbalului mondial, precum Lionel Messi, Mohammed Salah sau Paul Pogba. Toți aceștia au devenit imaginea produselor PepsiCo, respectiv băutura răcoritoare Pepsi și chipsurile Lay’s!

Transformate în bani, contractele lui Ianis Hagi înseamnă 140.000 de euro anual. Aceste venituri se adaugă unui salariu bun obținut de român la Rangers, care este de 1.196.000 de lire sterline pe an.

Playsport.ro