Abonare la google news

EXCLUSIV Doar 2 din cei 18 candidați au promovat concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate

Doar doi din cei 18 candidați care s-au prezentat luni la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori ai caselor județene, adică gestionarii din teritoriu ai bugetului de aproape 45 de miliarde de lei al instituției, au promovat proba, potrivit unui document obținut de Economedia. Acesta este cel de-al treilea concurs pentru ocuparea posturilor organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în contextul în care la primele două au promovat doar 18 candidați. Așadar, după trei concursuri, au fost ocupate doar 20 dintre cele 37 de posturi de director general la Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Cele două case județene de sănătate care vor avea un nou director general prin concurs sunt Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bacău și Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ). Candidații au obținut 72,2 puncte, respectiv 71 puncte la proba scrisă. Candidații care au obținut minimum 70 de puncte vor trece de asemenea și printr-un interviu.

Ceilalți 16 candidați au fost respinși, având calificative sub 70 de puncte, jumătate dintre ei chiar sub 50 de puncte. Alți cinci candidați au fost absenți la proba scrisă.

Citește integral pe economedia.ro


Citeste articolul pe G4Media