Abonare la google news

EXCLUSIV. Crime sângeroase și răfuieli mafiote într-o comună de la periferia Capitalei! Rivalitatea care durează de 5 decenii!

Polițiștii ilfoveni, susținuți de trupe speciale înarmate până în dinți, au descins la mai multe adrese, din Găneasa, pentru prinderea unui autor de tentativă de omor, membru al unuia dintre cele mai periculoase clanuri din coasta Capitalei. Fapta a fost comisă în urma unei adevărate bătălii declanșate împotriva unei grupări rivale. Incidentul s-ar fi produs pe fondul unei dușmănii care durează de mai bine de 50 de ani, când un om a fost ucis. De atunci, ura s-a transmis din generație în generație, iar luptele dintre familii s-au dovedit, mereu, de o violență neobișnuită. 

România era încă în plin comunism când localitatea ilfoveană Găneasa a fost zguduită de o crimă oribilă. Bărbatul ucis făcea parte dintr-o familie cunoscută sub numele de Reblea, iar criminalul ar fi fost unul dintre Zoicăreni, un clan care dădea de furcă inclusiv temutei Miliții.

De altfel, clanul Zoicăreanu este cunoscut în lumea intrelopă și pentru faptul că, acum aproximativ 20 de ani, i-a alungat, din satul Piteasca, pe liderii temutului clan Caran, care, ulterior, s-au stabilit în Capitală.

În ce privește, însă, războiul împotriva clanului Reblea, acesta s-a concretizat într-un lung șir de bătăi de stradă, care, de-a lungul zecilor de ani, s-au transformat într-o adevărată tradiție sângeroasă.

Potrivit unor surse din Poliție, în ultimii ani, violențele izbucneau, de obicei, în ziua de Paște. Cu toate că generațiile tinere nu l-au cunoscut pe bărbatul ucis acum 50 de ani, explică, de fiecare dată, în fața anchetatorilor care îi întreabă ce i-a împins să iasă la război, că „Zoicărenii l-au omorât pe tataie”.

Mai mult, atât de brutale sunt aceste conflicte, că în timpul uneia dintre încleștările care au avut loc acum câțiva ani, un polițist a fost lovit în cap, din întâmplare, de o cărămidă. Bărbatul rănit a fost la un pas de moarte după ce, timp de mai multe zile, s-a aflat în comă profundă.

Anul acesta, clanurile nu au mai așteptat, însă, Paștele. Luna trecută, după o altercație care s-ar fi produs în interiorul unei case de pariuri din Găneasa, a izbucnit o bătălie cumplită, soldată inclusiv cu o tentativă de omor. Un membru al clanului Reblea a fost înjunghiat, după care,l ca și cum nu ar fi fost de ajuns, a fost călcat cu mașina.

Clanurile aveau săbii, sulițe și scuturi

Au urmat descinderi ale polițiștilor ilfoveni plecați pe urmele autorului. Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițiștilor nu le-a venit să creadă când au văzut arsenalul descoperit la percheziții. Este vorba despre o cantitate uimitoare de săbii, cuțite, topoare, răngi dar și sulițe.

Aceste sulițe erau făcute fie din lemn, iar la un capăt aveau legate vârfuri ascuțite din metal, fie erau bare subțiri din fier, ascuțite la vârf, în așa fel încât să poată străpunge cu ușurință trupul unui om. Mai mult decât atât, s-ar fi găsit până și scuturi, improvizate din butoaie de tablă, tăiate pe jumătate, de sus în jos.

Sursele citate au dezvăluit că autoritățile au umplut cu arme albe o remorcă întreagă. Despre acestea, membrii Zoicărenilor au explicat că le sunt necesare pentru a se apăra împotriva grupării rivale, mai ales că ura dintre familii, alimentată de crima comisă acum cinci decenii, nu s-ar fi înmuiat nici acum.

Căutat la trei adrese, bărbatul acuzat de tentativă de omor nu a fost găsit și este, în continuare, urmărit general.

 

 

 

Citeste articolul pe Gandul