EXCLUSIV. Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, consilier general PMB: ”Toate finanțările sunt oprite pentru achiziția de apartamente, notarii au blocat absolut toate tranzacțiile” + ”Trei ambasade au intervenit”

Eventuala suspendare a PUZ-urilor de sector, la inițiativa Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ridică numeroase semne de întrebare și îi determină pe specialiști să avertizeze că Bucureștiul se află în pragul colapsului în ceea ce privește investițiile și proiectele de infrastructură.

Acestea au fost demarate tocmai în baza documentației PUZ care a fost aprobată pentru cele 5 sectoare vizate – 2, 3, 4, 5 și 6 – iar totul se transformă acum, prin suspendarea PUZ-urilor de sector, într-un stand-by din care chiar bucureștenii au de pierdut.

Contactat de GÂNDUL.RO, Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, acum consilier general PMB și liderul grupului PSD din PMB, declară  – ÎN EXCLUSIVITATE – că nici măcar nu înțelege cum a gândit Nicușor Dan acest demers, iar inițiativa, înainte de orice, ”excede cadrului legal și ține mai mult de o ambiție personală”.

”Înainte de toate, încerc să înțeleg ce a fost în mintea lui Nicușor Dan. În primul rând este o inițiativă care excede cadrului legal și ține mai mult de o ambiție personală, de o inconștiență, de o lipsă de capacitate în ceea ce privește înțelegerea lucrurilor în materie de administrație și cred că, pe plan personal, putem vorbi, în ceea ce-l privește pe domnia sa, de o patologie care începe deja să afecteze și să contamineze o întreagă viață a unui oraș care, până acum, era sănătos la cap. Sigur, avea micile sau marile lui probleme administrative, dar nu astfel de anomalii. Acum asistăm la o anomalie din punct de vedere juridic”, spune Aurelian Bădulescu.

Citeste si:  Oltenii plâng după Elvir Koljic. „Avea șanse să fie golgheter!” Ce transfer a ratat atacantul Universității Craiova| EXCLUSIV ProSport LIVE

Finanțări oprite, tranzacții blocate, ploaie de e-mailuri peste consilierii generali ai PMB

Începând de sâmbătă, atunci când inițiativa lui Nicușor Dan a fost făcută publică, investițiile aflate în desfășurare și tranzacțiile pentru achiziția de apartamente au fost blocate, declară Aurelian Bădulescu.

Mai mult, consilierii generali ai Primăriei Municipiului București sunt ”bombardați” cu e-mail-uri, existând și intervenții din partea a trei ambasade în legătură cu poziția PSD față de această inițiativă a lui Nicușor Dan.

”Vreau să vă spun că de sâmbătă, de când a apărut această inițiativă a numitului Nicușor Dan – care, din păcate și cu sprijinul anumitor grupuri de interese, a devenit Primarul General al Municipiului București – toate finanțările sunt oprite pentru achiziția de apartamente, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, iar notarii au blocat absolut toate tranzacțiile care se aflau în curs de desfășurare. A apărut o întreagă ploaie de e-mail-uri peste grupurile de consilieri generali, e-mail-uri venite, atenție, din partea a trei ambasade foarte serioase, vis-a-vis de poziția grupului PSD față de această anomalie juridică. Plus tot feluri de întrebări din partea primarilor de sectoare care sunt beneficiarii acestor PUZ-uri coordonatoare care vizează, inclusiv, dezvoltări urbane”, dezvăluie Aurelian Bădulescu.

”Ceea ce nu a înțeles nimeni în acest moment este că vorbim despre blocarea proiectelor mari de infrastructură din București. Sectorul 4, cu metroul de suprafață, Sectorul 6 cu prelungirea, vedeți ce se întâmplă în Sectorul 2. Peste tot unde sunt investiții în acest moment s-au demarat respectivele investiții în baza acestor PUZ-uri coordonatoare”

Aurelian Bădulescu, consilier general PMB

”Nicușor Dan are această inițiativă pentru că își pregătește plecarea din funcția de primar general ca o victimă”

Liderul grupului PSD din PMB spune că Nicușor Dan își pregătește ”plecarea” din funcția de primar, însă dorește să apară în postura de ”victimă”. În orice alte condiții, ”nimeni nu poate să înțeleagă cum se expune unei afaceri judiciare care va începe, imediat, împotriva dumnealui”.

Citeste si:  Mărturii teribile ale polițiștilor care au sărit în foc după pacienții de la „Matei Balș”. „Am intrat într-un cub de fum negru”! (EXCLUSIV)

”Eu cred că Nicușor Dan are această inițiativă pentru că își pregătește ieșirea într-un mod prin care se dorește a pleca din funcția de primar general ca o victimă. Altfel, nimeni nu poate să înțeleagă cum se expune unei afaceri judiciare care va începe, imediat, împotriva dumnealui. Și nici asta nu este o problemă, pentru că gradul de inconștiență este foarte mare. Problema este că tot Consiliul General va plăti daunele. Dacă Dreapta Unită – deși în palierul liberal sunt oameni cu investiții – realizează că aceasta nu este decât o anomalie și o ambiție personală a lui Nicușor Dan – atunci trebuie să vorbească cu toți consilierii generali și să le ceară să fie înțelepți atunci când votează această prostie”, mai spune, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Capitalei, actualmente consilier general în Primăria Municipiului București și liderul grupului PSD din PMB.

”Gândiți-vă doar la Cartierul Justiției, unde există finanțare de la Banca Mondială, iar astăzi, dacă ne luăm după ce a spus acest domn, se transformă doar într-o poveste. Atât”

Aurelian Bădulescu, consilier general PMB

Sursa: Gandul

 13 total views