3 iunie 11:00 PM

Abonare la google news

EXCLUSIV. Andrei Păunescu a decis care dintre cele două echipe ale Craiovei poate folosi imnul Universității: ” Aceasta este hotărârea noastră”

Andrei Păunescu a decis care dintre cele două echipe ale Craiovei poate folosi imnul Universității! O dilemă mare ce măcina întreaga suflare a suporterilor olteni a fost rezolvată. Fiului marelui Adrian Păunescu a făcut lumină în acest caz!

EXCLUSIV. Andrei Păunescu a decis care dintre cele două echipe ale Craiovei poate folosi imnul Universității: „Aceasta este hotărârea noastră”

Sezonul următor din Liga 1 se anunţă a fi unul de maximă încărcătură. A revenit Rapid în Liga 1, iar alături de ea a mai promovat şi FCU Craiova, sau cum o cunosc microbiştii: Craiova lui Mititelu. Astfel, oraşul Craiova va avea două echipe pe prima scenă a fotbalului românesc. S-a mai întâmplat cu mulţi ani în urmă, însă niciodată cu două echipe care se pretind a fi continuatoarele vechii echipe – cunoscută sub numele de Ştiinţa. O echipă cu o istorie fantastică – cu sfert de finală de Liga Campionilor şi semifinală de Cupa UEFA.

Cine are dreptul de a folosi imnul Universităţii Craiova

Acum, cu două echipe din Craiova în Liga 1 – FCU Craiova şi CS Universitatea Craiova – fanii îşi puneau întrebarea cine are dreptul de a se folosi de imnul fotbalului craiovean – Oltenia, Eterna Terra-Nova, compusă de fostul mare poet Adrian Păunescu. Cel care avea să spulbere valul de incertitudine avea să fie chiar fiul său, Andrei Păunescu.

Am auzit tot felul de trăznăi, în ultimii ani. Când ne-am dat acordul, acum câţiva ani, să fie cântat imnul Craiovei de echipa care exista în Craiova, am primit ameninţări, am primit telefoane: se răsuceşte tatăl tău în mormânt. Aţi fost acolo? L-aţi întrebat? Poate ei au fost acolo şi l-au văzut. Acelora le răspund: noi când zis, să se cânte imnul Craiovei, am zis cu marea bucurie, că într-n deşert, într-o scufundare, o prăpastie, renăscuse fotbalul craiovean. De unde nu mai era nimic, s-a făcut o echipă care a ajuns să fie şi competitivă. Acest imn este pentru fotbalul craiovean, nu este pentru oameni, dosare, mărci, procese, etc. Eu când mă gândesc la  Cântec pentru Oltenia, nu mă gândesc la cine are dosarul, care, cui, cine a furat, în ce mâini a ajuns, SRL, SA, CSU, FCU, eu mă gândesc la Cîrţu, la Balaci, la fotbal, la oamenii de acolo, poate să îl cânte oricine, a declarat Andrei Păunescu, la emisiunea „Fotbal Tango”, moderată de Marius Mitran, de pe PlaySport.ro.

EXCLUSIV. Andrei Păunescu a decis care dintre cele două echipe ale Craiovei poate folosi imnul Universității: EXCLUSIV. Andrei Păunescu a decis care dintre cele două echipe ale Craiovei poate folosi imnul Universității: ” Aceasta este hotărârea noastră”

Andrei Păunescu: „Să fie şi nouă echipe din Craiova, nu este nicio problemă”

Astfel, fiul fostului poet afirmă că oricare dintre echipe poate folosi imnul, dacă doreşte. Ba mai mult, şi alte echipe din Craiova, dacă simt că este oportun, apela la versurile tatălui său.

Dacă vor fi nu două, ci nouă, şi se vor simţi potrivit să-l cânte, nu este nicio problemă. Dacă va fi finala Ligii Campionilor între Constructorul Craiova şi Energeticianul Craiova, să zicem, să-l cânte fără nicio problemă. Noi am zis da, cu bucuria că a renăscut o echipă. Şi nu a renăscut oricum. Când a apărat echipa Craiovei, câştigătoare a două Cupe ale României în ultimii ani,  nu a venit cineva hodoronc-tronc şi a zis: am obţinut-o! Totuşi, a fost un oraş şi o Universitatea care şi-au dat acordul. Doamne ajute că au fost şi performanţe. Doamne ajută să facă performanţe fotbalul craiovean, a completat Andrei Păunescu.

Vezi AICI versurile imnului Universităţii Craiova, semnat de Adrian Păunescu!

Citeste articolul pe PlaySport