3 iunie 8:00 PM

Abonare la google news

Eveniment astronomic special, în România. Sateliții Starlink vor putea fi văzuți vineri noaptea. VIDEO

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” transmite că un şir de sateliţi Starlink ai companiei SpaceX va putea fi văzut cu ochiul liber și în România, vineri, între orele 22.58 și 23.06.

Pe 16 mai, Compania SpaceX a lansat din Florida (SUA) racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink.

„În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un şirag de sateliţi Starlink. Sateliţii încep să se vadă de la ora 22,58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la 23,06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviţi înspre nord, sateliţii vor apărea din stânga. Cer senin!”, au scris reprezentanţii muzeului, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ce obiectiv are Elon Musk

Elon Musk și compania sa și-au propus să plaseze 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.

Constelaţia Starlink are drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, sateliţii fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid, scrie Digi24.

Citeste articolul pe Cancan