2 iunie 6:23 PM

Abonare la google news

Europa Liberă: Elena Udrea, vizată de un nou dosar, după ce DNA a reclamat-o la DIICOT pentru divulgare de secrete de stat

DNA a depus o plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în care o acuză pe Udrea de divulgarea unor informații secrete de stat. Avocatul acesteia susține că plicul cu informațiile secrete a fost găsit în curtea locuinței clientei sale, scrie Radio Europa Liberă.

Totul a pornit la ședința de judecată din decembrie 2020, când, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, Udrea a cerut ca ședința să fie declarată nepublică, pe motiv că dorește să arate judecătorului o serie de documente „strict secrete”.

Instanța i-a acceptat cererea și Udrea a depus un plic deschis despre care a susținut că a intrat în posesia ei cu o zi înainte, iar documentele din el fac referire la activitatea a trei denunțători din dosar. Potrivit unui participant la proces, documentele în cauză ar fi avut legătură cu o cerere anterioară a Elenei Udrea de a formula o adresă către Seviciul Român de Informații (SRI) pentru a da relații despre cei trei denunțători ai ei, cerere respinsă la momentul respectiv de Curtea de Apel București, relatează Europa Liberă.

În acest context, la termenul următor a apărut plicul cu documente pe masa judecătorului. Instanța nu a primit la dosar documentele având în vedere caracterul secret al acestora și a restituit plicul inculpatei.

După ședința de judecată, DNA a făcut plângere la DIICOT împotriva Elenei Udrea pe motiv că ar fi divulgat secrete de stat.

Avocatul fostului ministru al Dezvoltării, Veronel Rădulescu, admite că Udrea a fost chemată și audiată la DIICOT în urma acestei plângeri, dar că dosarul nu are șanse să se încheie cu o trimitere în judecată deoarece nu poate fi probat caracterul secret al respectivelor documente.

Articolul complet pe Europa Liberă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeste articolul pe G4Media