Abonare la google news

Eugen Tomac anunță că directorul singurului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol a fost destituit din funcție

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac anunță că directorul singurului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol a fost destituit din funcție și spune că această lovitură împotriva unui profesionist nu va rămâne fără consecințe.

„Decizia Ministerului Educației de la Chișinău denotă dispreț pentru educația în limba română, un gest care demonstrează cât se poate de limpede că pentru autoritățile autoproclamate de la Tiraspol și susținătorii lor școala românească din regiunea transnistreană reprezintă adevărata amenințare generatoare de insomnii, nu prezența trupelor rusești”, mai scrie Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Eugen Tomac:

Această lovitură împotriva unui om demn nu va rămâne fără consecințe!

Ion Iovcev, directorul singurului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol a fost destituit din funcție!

Ați îndrăznit să umiliți un om demn, care s-a jertfit timp de aproape trei decenii pentru a păstra vie conștiința românească la Tiraspol prin extraordinara sa activitate la Liceul “Lucian Blaga”, lucru care mă revoltă și mă nemulțumește profund.

Repet, această lovitură împotriva unui profesionist, a unui om de înaltă ținută morală nu va rămâne fără consecințe.

Decizia Ministerului Educației de la Chișinău denotă dispreț pentru educația în limba română, un gest care demonstrează cât se poate de limpede că pentru autoritățile autoproclamate de la Tiraspol și susținătorii lor școala românească din regiunea transnistreană reprezintă adevărata amenințare generatoare de insomnii, nu prezența trupelor rusești.

Domnul Iovcev nu este singur! De săptămâna viitoare va fi consilierul meu la Parlamentul European. Voi fi alături de el și voi solicita tuturor instituțiilor Uniunii Europene să intervină pentru a-i apăra pe cetățenii R. Moldova care locuiesc în zona de conflict controlată ilegal de Federația Rusă.

Încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei care dau dovadă de curaj și opun rezistență arată doar frica și instabilitatea autorităților autoproclamate de la Tiraspol.


Citeste articolul pe G4Media