Abonare la google news

„Eu fac fotbal pentru a trăi în Liga 1! Nu contează calitatea, ci cantitatea de vot!”. Un patron din Liga 1, ofensivă totală la adresa FRF

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a vorbit, în exclusivitate, pentru ProSport, despre dorința FRF de a înăspri regula U21. 

Mai exact, FRF dorește să impună cluburilor din Liga 1 să folosească cel puțin o repriză al doilea jucător eligibil pentru regula U21.

Până acum, echipele din primul eșalon erau nevoite să înceapă fiecare meci cu doi jucători sub 21 de ani, însă numai unul era obligatoriu să se afle pe teren pe tot parcursul partidei.

Valeriu Iftime, ofensivă totală la adresa FRF

Patronul formației moldave nu este de acord cu înăsprirea regulii U21 și susține că FRF trebuie să țină cont de dorința cluburilor din Liga 1. În plus, Valeriu Iftime este de părere că fotbalul românesc se află într-o criză profundă.

„Eu îl înțeleg pe domnul Becali și pe toți cei care vor să facă performanță. Dacă vrei să faci performanță națională, trebuie să te gândești că regula o impui celui care judecă business-ul, adică patronul, nu Federația. Federația are un interes, dar atât timp cât sunt bani privați, nu ar trebui să ceri lucruri pe care cluburile să nu le accepte.

Eu sunt undeva la mijloc, pentru mine nu înseamnă performanță. Eu fac fotbal pentru a trăi în Liga 1, pentru a face spectacol sportiv, dar, când vorbești de performanță, n-ar trebui să ne băgăm în interesul clubului. De asta cred că aici trebuie un pic nuanțat. Așa că sunt de acord cu tot ce spun cluburile.

Valeriu Iftime: „Ne luăm la trântă doar cu Azerbaijanul sau Georgia!”

Federația trebuie să asculte. Tipul ăsta de opacitate, de cine e mai tare, mi se pare o mare deplasare în defavoarea fotbalului. Aici este o chestiune ca în politică, adică nu prea contează calitatea, ci cantitatea de vot.

În tot fotbalul nostru este o criză profundă. Echipa noastră nu este calificată la niciun campionat european. În cupele europene nu contăm absolut deloc, ne luăm la trântă doar cu Azerbaijanul sau Georgia, ce Dumnezeu!

Cea mai mare putere în fotbalul actual, și nu numai în fotbal, o are presa. Dacă presa se pune cu toporul pe FRF și LPF zi de zi, ăștia fac ceva. Degeaba spune nu știu care la Cluj, la Constanța sau Botoșani, nici nu ne ia în seamă”, a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate, pentru ProSport.

Citeste articolul pe ProSport