Abonare la google news

Etapa a III-a de vaccinare a început! Listele de aşteptare pentru cei care vor să se vaccineze s-au deschis

Luni, 15 martie 2021, etapa a treia de vaccinare împotriva noului coronavirus a început în România. Astfel, listele de aşteptare pentru populaţia generală s-au deschis.

Orice cetăţean român se poate programa în platformă, chiar şi persoanele din grupa de vârstă 16-18 ani, însă numai în anumite centre.

Judeţele de la A la C, primele pe lista de aşteptare. Programul după care se deschid listele de aşteptare

În prima instanţă, judeţele de la A la C vor fi primele pe listele de aşteptare. Evenimentul mult aşteptat de populaţia generală are loc chiar în ziua în care pe teritoriul ţării noastre vine o nouă tranşă de peste 224.000 de vaccinuri anti-Covid-19 dezvoltat de compania Pfizer BioNTech.

Citeste si:  IMM-urile cer să fie scutite de taxele neplătite în 2020: „De ce nu discutăm despre o amnistie fiscală?”

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat, luni dimineața, 15 martie 2021, programul după care se deschid listele de așteptare pe platforma de vaccinare.

Conform CNCAV, între orele 9.00 și 11.00 se vor deschide listele de așteptare pentru centrele de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța și Covasna, iar între orele 11.00 și 13.00 cele din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt și Prahova.

Totodată, între orele 13.00 şi 15.00 se vor deschide listele de așteptare pentru centrele de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Citeste si:  Plan ambiţios pentru accelerarea campaniei de vaccinare: Biserici şi muzee, transformate în centre de vaccinare în Italia

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 menţionează faptul că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceşti timpi este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

De asemenea, specialiștii CNCAV au făcut un video cu modalitatea de înscriere pe listele de așteptare.

O nouă tranșă de vaccin anti-Covid-19 de la Pfizer soseşte în România

În această zi sosesc în România noi doze de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech care constă în 224.640 doze de imunizare.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Citeste si:  Avertismentul medicilor. Nu este recomandat consumul de alcool înainte sau după vaccinare

Distribuţia vaccinurilor

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze
Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

Citeste articolul pe BZI

 19 total views