Abonare la google news

Estimare meteo pentru luna mai. Vreme mai caldă și ploi mai puține

Temperaturile vor avea, în umătoarele 4 săptămâni valori apropiate de normalul perioadei, ușor mai ridicate după 10 mai. De asemeenea, va ploua mai puțin decât media ultimilor ani, potrivit estimărilor publicate de meteorologi.

În săptămâna 3-10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Va ploua mai puțin decât în modo bișnuit în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Citeste si:  Gică Hagi și-a anunțat revenirea în antrenorat! „Regele” are planuri mari: „Am luat-o de pe câmp și vreau să devin cel mai bun din lume!”

Pentru săptămâna 10-17 mai, meteorologii estimează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 17-24 mai, temperatura medie va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua mai puțin în sud-vest și la munte, iar în rest regimul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Citeste si:  Halvor Egner Granerud a obținut a șasea victorie a sezonului în Cupa Mondială la sărituri cu schiurile. Cum arată clasamentul general după 13 etape

Și în săptămâna 24-31 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, dar ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Citeste si:  Cluj-Napoca, lider la vaccinare. Rata a depăşit 40%: „Nu ar trebui să ne relaxăm dintr-o dată“

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Editor : Monica Bonea


Citeste articolul pe Digi24