miercuri 7 iulie 8:00 PM

Abonare la google news

Eroare uriașă făcută de Iuliu Mureșan! Noul oficial al lui Dinamo a încălcat regulamentele din prima zi! Riscă suspendarea și o amendă uriașă


Iuliu Mureșan (67 de ani) a făcut o eroare uriașă în momentul în care a acceptat să fie noul administrator special de la Dinamo.


Noul oficial al lui Dinamo se află într-un conflict de interese și riscă o amendă uriașă, dar și să fie suspendat după ce a fost prezentat oficial la gruparea din „Ștefan cel Mare”.

Dinamo a anunțat oficial azi, 7 iulie, că a început o colaborare cu Iuliu Mureșan, cel care a preluat funcția de administrator special al clubului, dar prezentarea oficială a acestuia ar putea să îl coste destul de scump.

Iuliu Mureșan, eroare uriașă în momentul în care s-a înțeles cu Dinamo

Regulamentele Federației Române de Fotbal indică faptul că Iuliu Mureșan riscă o suspendare și o amendă importantă din cauza faptului că a acceptat să preia această funcție.

Conform GSP.ro, Iuliu Mureșan încă deține acțiuni la CFR Cluj, iar conflictul de interese a existat și în perioada în care acesta a fost președinte la Hermannstadt.

Articolul 60 din Regulamentul Disciplinar al FRF specifică faptul că persoana „care, direct sau indirect, deține acțiuni sau o funcție de conducere la mai mult de un club participant în competițiile organizate de FRF/LPF/AJF, se sancționează cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal până la încetarea motivelor de sancționare și penalitate sportivă de la 50.000 la 100.000 de lei”.

Asta nu e tot! Și articoul 3 din ROAF îl vizează pe Iuliu Mureșan. „Structurile sportive şi oficialii acestora trebuie să se conformeze următoarelor reguli: 
a. un acţionar la un club organizat ca societate comercială sportivă pe acţiuni nu are dreptul de a fi acţionar sau de a deţine oricare funcţie/calitate în cadrul unui alt club; 
b. un oficial al unui club nu are dreptul să deţină acţiuni sau să ocupe o altă funcţie la un alt club;”

Iuliu Mureșan mai deține acțiuni la CFR Cluj

Iuliu Mureșan deține nu mai puțin de 0,002% din acțiunile clubului CFR Cluj, iar noul oficial al lui Dinamo riscă suspendarea, dar și o amendă de până la 100.000 de euro pentru că a acceptat să preia funcția de adminstrator special.

Prosport.ro