sâmbătă 15 ianuarie 2:03 AM

Abonare la google news

Erling Haaland se poate transfera la FC Barcelona! Anunțul care a luat prin surprindere întreaga lume a fotbalului


Erling Haaland este unul dintre cei mai căutați fotbaliști în acest moment. Atacantul norvegian este pe lista de dorințe a oricărui antrenor, iar transferul s-ar putea realiza în această vară, ținând cont de clauza de reziliere „accesibilă” pe care acesta o are la Borussia Dortmund.


Erling Haaland, într-un final, la FC Barcelona?

Cel mai intest s-a vorbit despre Erling Haaland privind un transfer la Real Madrid sau FC Barcelona. Totuși, catalanii par principalii favoriți în a-l aduce în Spania pe norvegian, ținând cont că Mino Raiola, agentul jucătorului, și Joan Laporta, președintele Barcelonei, au avut mai multe întâlniri.

Totuși, există un mare impediment în ceea ce privește trecerea lui Haaland pe „Camp Nou” și anume situația financiară a echipei. Spaniolii l-au împrumutat pe Coutinho la Aston Villa, clubul englez suportând o mare parte din salariu, și i-au prelungit contractul lui Samuel Umtiti, cu un salariu mult mai mic, pentru a-și permite să-l înregistreze pe Ferran Torres, fotbalistul adus de la Manchester City.

În acest context, ar putea exista o problemă foarte mare, deoarece 75 de milioane de euro, clauza de reziliere despre care se vorbește în jurul lui Haaland, poate să fie o sumă mult prea mare pentru catalani, fie în acest moment, fie la vară.

„Revenirea economică a Barcelonei se va manifesta cu clarite în 4-5 ani”

Josep Bartomeu și managementul condus de către acesta au făcut pagube mari în economiile clubului. Pe lângă sumele exorbidante aruncate nejustificat pe fotbaliști precum Coutinho sau Dembele, deciziile luate de către acesta au dus Barcelona într-o situație foarte dificilă.

Clubul catalan are datorii de peste un miliard de euro, iar, conform celor de la Mundo Deportivo, situația financiară a echipei se va reface în aproximativ 4-5 ani.

Cred că Barcelona poate face una sau două operațiuni prin care să vândă active, care i-ar permite să-l transfere pe Haaland sau pe oricine. Ofertele pe care le are pe masă și pe care clubul le consideră acceptabile sunt altceva, însă au posibilitatea să vândă active pentru a putea face mari transferuri. Revenirea economică a Barcelonei e un lucru care se va manifesta cu claritate în 4-5 ani”.

Oficialul de la Mundo Deportivp, Jaume Roures, a comentat și refuzul președintelui Joan Laporta de a intra în acordul La Liga cu CVC-ul, fondul de investiții care i-ar fi permis să îl țină pe Lionel Messi și să facă alte transferuri.

Cred că era o operațiune bună și, deși înțeleg ce face Florentino, pentru că este în război cu orice iese din La Liga sau care aduce beneficiu altui club, nu am înțeles de ce Barca nu a acceptat”.

Playsport.ro