21 septembrie 6:00 AM

Abonare la google news

Emma Răducanu, mândria României? Ilie Năstase a oferit un răspuns tranşant

 

Doar că, aşa cum era de aşteptat, poziţia reputatului comentator n-a fost pe placul multor români care s-au dezlănţuit în mediul virtual, celebrând succesul Emmei, la US Open. Ironia sorţii face însă că şi Ilie Năstase, care a avut opinii diametral opuse faţă de CTP, de-a lungul anilor, să aibă acum un punct de vedere similar vizavi de Emma Răducanu.

 

Ce a spus Ilie Năstase?

 

*Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia unde s-a inventat tenisul şi fotbalul. 

 

*După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce? Pentru că ea s-a născut în altă ţară. Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei. Nu văd de ce. 

 

*Tatăl ei e român, poartă numele Răducanu, da, e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu (n.r. – Bianca Andreescu) are nume românesc, dar reprezintă altă ţară (n.r. – Canada). Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi, românii, dar suntem talentaţi fără condiţii.

Nu mai contează acum pe ce loc e Simona Halep, dacă a fost o dată pe locul 1. Aia contează. Că e acum pe 14, după mine, asta nu mai contează. Ea, oricum, nu e jucătoare de locul 14. Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul. Simona Halep joacă de numărul 1, 2, 3, cam pe acolo. Clasamentele nu mai contează. 

Ilie Năstase primul lider ATP din istorie

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul