miercuri 27 octombrie 12:11 PM

Abonare la google news

Emma Răducanu e de-a noastră: îi plac sarmalele și papanașii. Cum a trăit noua senzație din tenis primul meci jucat în România

Data de 26 octombrie 2021 va rămâne data la care Emma Răducanu a jucat primul meci în România. Ne vom aminti această dată când va mai câștiga câte un Grand Slam.


Specialiștii în tenis spun că vor urma multe, iar englezii estimează că Emma Răducanu ar putea deveni primul sportiv britanic de 1 miliard de dolari.

Emma Răducanu și îmbufnarea care a întors meciul

Emma a intrat foarte concentrată pe terenul din Cluj Napoca. Parcă nu era acel copil zâmbitor pe care îl vedem în toate fotografiile și la toate interviurile.


Cei care trebuiau să o aplaude își primiseră deja banii pe bilete înapoi. Atmosfera era sinistră, cu toate eforturile organizatorilor. Muzica din boxe sau prezentarea de nivelul marilor evenimente nu pot înlocui emoția pe care o transmit oamenii. Scaunele goale și gri vorbeau despre nenorocirea din spitale. Dar Emma și-a văzut de joc, ca un profesionist care își urmărește scopul indiferent de circumstanțe. A avut 4-1, dar Polona Hercog s-a folosit de toate tertipurile învățate până la 30 de ani și a scos-o din ritm. I-a luat setul, iar Emma a redevenit copilul care a uimit America, la US Open.

S-a îmbufnat, s-a certat și a aruncat priviri pline de speranță către antrenorul care o încuraja după fiecare minge. Iar apoi Emma s-a „ridicat” și a etalat un tenis ce este imposibil de jucat pentru majoritatea liceenilor de vârsta ei. A arătat forță, încredere, stăpânire de sine și constanță, pe lângă talentul uriaș. Și toate acestea la doar 18 ani.

Zâmbete pe ascuns

Pe final, când meciul era ca și decis, copilul din Emma Răducanu s-a văzut încă o dată. I-a mai aruncat câte un zâmbet antrenorului între schimburile de mingi, mândră de victoria ce se apropia. De parcă terenul de tenis era locul ei de joacă. Un loc de joacă ce include și România.

Poate că i-a amintit de copilările și de vacanțele la bunici. Pentru că Emma a vorbit în limba română la final, spre încruntarea jurnaliștilor englezi care se laudă cu noua senzație din tenis. Practic, rușinată și extrem de sinceră, le-a transmis românilor că vrea să-i reprezinte și pe ei. Că vrea să o considerăm de-a noastră. Și pe ea chiar o credem că îi plac sarmalele. Și papanașii.

Prosport.ro


Stirile.eu