miercuri 27 octombrie 10:01 AM

Abonare la google news

Emma Răducanu a dezvăluit la Transylvania Open cum a ajuns să vorbească limba română: „Îmi spunea multe povești!”

Emma Răducanu a surprins la Cluj-Napoca după ce a vorbit în limba română, iar sportiva a recunoscut că bunica ei a jucat un rol important.


Jucătoarea care a impresionat la US Open a subliniat că acasă nu prea vorbește limba noastră, pe care a folosit-o însă din plin la Cluj-Napoca.

După Transylvania Open, Emma Răducanu își va lua o scurtă vacanță și va petrece câteva zile în București.


Emma Răducanu, dezvăluiri despre discuțiile în limba română: „Nu cred că am vorbit în ultimele 18 luni!”

Emma Răducanu a subliniat că a progresat în privința limbii române în ultimele zile, în condițiile în care de un an și jumătate nu a folosit-o aproape deloc.

În doar câteva luni, se pare că Emma a strâns câteva milioane bune doar din publicitate. Iar drumul ei în lumea tenisului este abia la început.

„Nu am învățat niciodată limba română, doar am reținut cuvinte atunci când bunica îmi vorbea. De multe ori, îmi spunea multe povești, iar așa am învățat vocabularul. Când eram mică, de fiecare dată când veneam în România petreceam vreo două săptămâni și progresam încet-încet.

Nu vorbesc prea des româna. Acasă nu o vorbesc prea mult și nu cred că am vorbit română în ultimele 18 luni, afară de câteva apeluri telefonice cu bunica mea, săptămânal. Stând aici, la Cluj, de cinci zile, simt că deja îmi îmbunătățesc româna și devin mai puțin timidă să vorbesc și să fac greșeli”, a spus Emma Răducanu.

În optimile de la Transylvania Open, Emma Răducanu va da peste Ana Bogdan.

Prosport.ro


Stirile.eu