Abonare la google news

Emilian Hulubei, veste excelentă pentru Dinamo: „Clubul a mai scăpat de niște datorii!”

Veste importantă pentru dinamoviști! Emilian Hulubei, președintele AFAN, a anunțat că Dinamo a scăpat de o parte din datorii, deoarece au fost virați banii din drepturile TV.

Clubul Dinamo a fost preluat, în vară, de un grup de investitori spanioli. Deși se aștepta ca acesta să-i aducă „strălucirea” de altădată formației din „Ștefan cel Mare”, echipa a rămas cu aceleași probleme financiare din trecut. Și au apărut altele chiar mai grave decât în era „Negoiță”.

Dinamo se află pe locul 13 din Liga 1, cu 27 de puncte obținute după 26 de meciuri jucate.

Citeste si:  Jurnaliștii de investigație au analizat situația de la Dinamo. „Fanii plătesc bilet ca să salveze clubul!” Reacția lui Pablo Cortacero

Emilian Hulubei, veste excelentă pentru Dinamo

Șeful AFAN susține că datoriile lui Dinamo s-au diminuat, după ce au intrat banii aferenți drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1. În plus, Emilian Hulubei a vorbit despre decizia UEFA de a permite cluburilor de fotbal să aibă o marjă a datoriilor de 15%.

„S-a ajuns la un numitor comun în aceste litigii și clubul Dinamo a mai scăpat de niște datorii. De fiecare dată, când intră banii din drepturile TV, se rezolvă problemele. Cluburile mai primesc o gură de oxigen când se termină sezonul regular și atunci există posibilitatea de a ajunge la zi cu datoriile pe care le au.

Majoritatea cluburilor din Liga 1 au litigii cu jucătorii sau antrenorii care au plecat, dar cred că le vor rezolva la timp pentru a-și lua licența. UEFA a aprobat ca cluburile să aibă o marjă de 15% datorii, care ar trebui să fie eșalonate până pe 30 iunie. Aceasta s-a aplicat și în cazul licenței pentru campionatul intern, așa că echipele își pot lua licența, dar trebuie să vină cu un plan bine pus la punct de achitare a datoriilor până pe 30 iunie.

Chiar dacă a fost pandemie și veniturile s-au diminuat și există un risc ca cluburile să sufere un colaps și să ne trezim că se desființează sau că nu își mai iau licența câteva cluburi, avem speranțe că o să se așeze lucrurile. Suntem optimiști că se va rezolva totul. Mai grav este în Liga 2 și Liga 3 pentru că majoritatea echipelor sunt finanțate din bani publici, de la primării, Consilii Locale și Județene, care au hotărât să mute aceste fonduri pentru sănătate”, a declarat Emilian Hulubei, la PRO X.

Citeste si:  Un fost jucător de la FCSB știe de cine au nevoie roș-albaștrii pentru a câștiga titlul: „Ar fi o mutare excelentă!” + Singura echipă care le poate pune probleme bucureștenilor

Citeste articolul pe ProSport

 47 total views