Abonare la google news

Emil Boc s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul suspendat. Ce reacții adverse a avut, de fapt

În ultimele 24 de ore tot mai multe informații despre efecte secundare adverse date de vaccinul AstraZeneca. La nivel intenrațional există deja 19 state care au băgat în carantină lotul primit de la producătorul englez. Printre aceste state se află și România. Cu toate astea află că primarul Clujului, Emil Boc a decis să se vaccineze cu acest vaccin.

Primarul Clujului, Emil Boc, vaccinat cu AstraZeneca

În ultimele 24 de ore tot mai multe informații au ost preluate de presa occidentală cu privire la vaccinul AstraZeneca. România a decis să intrducă în carantină același lot de vaccin primit de la AstraZeneca, dar nu înainte ca un număr de peste 70.000 depersoane să fie vaccinate. Printre acestea s-a numărat și Emil Boc, primarul orașului Cluj Napoca.

Citeste si:  Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari la bursă după ce i-a suspendat contul lui Donald Trump

Actualul primar al orașului ardelean, Cluj Napoca, a primit prima doză de vaccin pe data de 15 februarie, urmând ca rapelul să-l facă pe 9 aprilie. Conform declarațiilor edilului, până la această oră nu a dezvoltat efecte secundare severe, și nici chiar cele minimale, conform proespectului cu care vine vaccinul.

”Aseară am văzut știrea pe canalele de TV. Am trata-o, evident, cu optimism și fără agitație. Dimineață, la birou, m-am uitat de curiozitate pe certificatul de vaccin. Am văzut că este vorba despre lotul suspendat. Nu am avut niciun tip de simptome diferite de cele din prospect, a trecut aproape o lună. Le recomand românilor să meargă în continuare pe calea vaccinării pentru că este singura prin care ne putem apropia mai mult de normalitate.

La Cluj, astăzi nu mai există vaccin din lotul suspendat. Clujenii se pot vaccina fără probleme. De luni avem încă șase noi fluxuri. Pentru că sunt mulți clujeni care vor să se vaccineze. Vaccinarea ne salvează de carantină. Slvăm locuri de muncă și revenim la normalitate. Au fost în jur de 9.000-10.000 de clujeni vaccinați cu acest doze. Nu am încă informația confirmată. În afară de efectele obișnuite specifice unui vaccin, nu am întâlnit alte probleme.”; a declarat Emil Boc, conform Realitatea TV.

Vaccinul AstraZeneca a dat efecte secundare grave

De exemplu, Danemarca, Islanda și Norvegia au încetat să administreze vaccinul, în timp ce Italia a interzis utilizarea unui lot de doze de AstraZeneca ca măsură de precauție după ce un număr neconfirmat de persoane a dezvoltat cheaguri de sânge. Autoritățile sanitare din Danemarca, Norvegia și Islanda au suspendat joi utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 după rapoarte de cheaguri de sânge în rândul unor persoane care au primit inocularea.

Citeste si:  Toni Grecu era internat în pavilionul care a luat foc de la Matei Balș

Autoritatea daneză pentru sănătate a oprit joi utilizarea vaccinului AstraZeneca timp de 14 zile. Urmează rapoartele despre „cazuri grave de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate”, se spune într-o declarație.

Cu toate acestea, autoritatea a încetat să mai spună că există o legătură directă între vaccin și cheagurile de sânge, „în acest moment”. Polly Roy, virolog la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a declarat pentru DW că cheagurile nu s-au datorat, probabil, vaccinului în sine.

„În prezent nu este posibil să se concluzioneze dacă există o legătură. Acționăm devreme, trebuie investigat temeinic”, a declarat ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, pe Twitter.

Citeste articolul pe PlayTech

 40 total views