Abonare la google news

Emil Boc a fost vaccinat cu serul AstraZeneca, suspendat temporar

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că a fost vaccinat cu serul suspendat temporar produs de compania AstraZeneca, dar a precizat că nu a avut niciun efect secundar după injecție.

Chiar și în aceste condiții, Emil Boc precizează că are maximă încredere în Uniunea Europeană, fiind ferm convins că vaccinurile aprobate nu pot pune în pericol viața oamenilor.

Chiar cu ăla m-am vaccinat. Am reținut aseară numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut alte simptome decât cele obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în interesul sănătății”, a declarat Emil Boc, pentru Ziua de Cluj.

Citeste si:  Probleme la încă un lot de vaccin AstraZeneca. Doze din acest lot au ajuns şi în România. Autorităţile decid dacă îl carantinează

Emil Boc, vaccinat cu serul AstraZeneca, retras temporar. Anunțul CNCAV

În cursul acestei seri (n.r. joi), a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

  • Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;
  • Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;
  • Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectiv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia. Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate”, a anunțat Grupul de comunicare al CNCAV, într-un comunicat.

Citeste si:  Amenzi majorate pentru persoanele care nu distrug ambrozia de pe terenurile pe care le dețin

Citeste articolul pe Gandul

 51 total views