17 mai 9:08 PM

Abonare la google news

EMA: Vaccinul anti-Covid de la Pfizer poate fi ţinut la frigider timp de o lună

Sursă foto: Profimedia

  • EMA a declarat că vaccinul anti-Covid de la Pfizer – BioNTech poate fi depozitat la temperatura normală a frigiderului timp de 31 de zile
  • Uniunea Europeană a permis creşterea producţiei vaccinului Pfizer în regiune şi urmăreşte să ajungă la un nou acord
  • Temperatura stabilită iniţial pentru depozitarea şi transportarea vaccinului de la Pfizer era între -60 şi -80 de grade Celsius

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat că vaccinul anti-Covid de la Pfizer – BioNTech poate fi depozitat la temperatura normală a frigiderului timp de 31 de zile, relatează Reuters.

Modificarea se aplică flacoanelor care nu au fost deschise, a adăugat EMA. Sfatul a venit după evaluarea datelor suplimentare ale studiului de stabilitate, prezentate de Pfizer şi BioNTech.

Uniunea Europeană a permis creşterea producţiei vaccinului Pfizer în regiune şi urmăreşte să ajungă la un nou acord pentru a asigura mai multe doze de vaccin pentru statele membre.

CITEŞTE ŞI Am putea avea un nou vaccin anti-COVID. Serul dezvoltat de Sanofi are o eficacitate de aproape 100% după a doua doză

Autorităţile americane au aprobat în luna februarie depozitarea şi transportul vaccinului Pfizer la temperaturi standard de -15 până la -25 grade Celsius timp de până la două săptămâni. Temperatura stabilită iniţial pentru depozitarea şi transportarea vaccinului de la Pfizer era de între -60 şi -80 de grade Celsius.

Cu 200 de milioane de doze de vaccin administrate în total, Uniunea Europeană este pe drumul cel bun pentru a îşi atinge obiectivul de a inocula 70% din populaţia sa adultă până la vară, a scris Ursula von der Leyen cu doar câteva zile în urmă, pe Twitter.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews