joi 11 noiembrie 4:39 AM

Abonare la google news

Elon Musk bate un nou record: A pierdut 50 de miliarde de dolari în numai două zile


Sursa foto: Profimedia


  • Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari în această săptămână
  • Acțiunile Tesla au scăzut pentru a doua zi consecutiv, relatează Bloomberg.

Pierderile lui Elon Musk au reprezentat cea mai mare scădere de pe o zi pe alta din istoria Bloomberg Billionaires Index. Asta după ce Jeff Bezos a pierdut 36 de miliarde de dolari, după divorţul său de MacKenzie Scott în 2019.

Prăbuşirea Tesla vine pe fondul unor zile tumultoase pentru producătorul de automobile electrice. Totul a început când Musk şi-a întrebat urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile companiei, situaţie dublată de vestea că fratele său Kimbal a vândut acţiuni chiar înainte de sondaj. În urma acestor ştiri, Michael Burry, investitorul făcut celebru prin filmul „The Big Short”, a anunţat că Musk doreşte să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a-şi acoperi datoriile personale.

Scăderea reduce avantajul lui Musk faţă de Bezos ca cea mai bogată persoană din lume la 83 de miliarde de dolari. Musk l-a depăşit pe fondatorul Amazon pentru prima dată în ianuarie, diferenţa dintre cei doi crescând recent la 143 de miliarde de dolari, o cifră mai mare decât averea neta a lui Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume.

În pofida scăderii, averea lui Musk este încă în creştere cu 70% în acest an, datorită câştigurilor Tesla şi a unei evaluări mai mari pentru SpaceX. Capitalizarea bursieră a Tesla s-a menţinut peste 1 trilion de dolari, un punct de referinţă pe care compania l-a atins luna tercută, după ce rezultatele din al treilea trimestru au depăşit aşteptările pieţei. De asemenea, comanda de 100.000 de maşini făcută de compania de închiriei auto Hertz Global Holdings a contribuit semnificativ la ascensiunea recentă a Tesla.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro