2 iunie 3:12 PM

Abonare la google news

Elogii în ţara natală pentru Marinos Ouzounidis, considerat „unul dintre cei doi antrenori greci de top”. În România nu a convins: „Craiova nu a jucat nicicând aşa slab”

Presa din Grecia îl include pe antrenorul Universităţii Craiova, Marinos Ouzounidis, în galeria tehnicienilor eleni de top în acest moment, alături de Georgios Donis, cel care pregăteşte formaţia saudită Al Wahda.

Adus în iarnă pe banca tehnică a Universităţii Craiova, în locul lui Cornel Papură, Marinos Ouzounidis a cucerit Cupa României cu formaţia din Bănie, iar în campionat a terminat pe locul trei.

Este al doilea trofeu din cariera antrenorului de 52 de ani, după titlul de campion al Ciprului, adjudecat cu APOEL Nicosia. În ţara natală, Ouzounidis a antrenat echipe precum Panathinaikos, AEK Atena, Panionios, Platanias, Ergotelis şi Xanthi.

Elogii în ţara natală pentru Marinos Ouzounidis, considerat „unul dintre cei doi antrenori greci de top”

Analiştii din Grecia deplâng şcoala proprie de antrenori, considerând că niciun nume nou nu a reuşit să se impună, iar cele mai importante echipe din campionat apelează la strategi străini. Astfel, la PAOK Salonic a revenit Răzvan Lucescu, AEK Atena tocmai l-a instalat pe banca tehnică pe sârbul Vladan Milojevic, fostul antrenor al lui Mitriţă la Al Ahly, unde a fost înlocuit de Laurenţiu Reghecampf.

Totodată, campioana Greciei, Olympiakos Pireu, este pregătită de portughezul Pedro Martins, iar la Panathinaikos, după plecarea lui Loţi Boloni, a fost numit sârbul Ivan Jovanovic, cel care vine tot din zona ţărilor arabe.

„Grecia nu a mai produs un antrenor excelent de la Donis și Ouzounidis”

„Se constată o lipstă de interes pentru antrenorii greci. Echipele mici şi mijlocii se învârt în jurul aceloraşi nume de ani de zile. Nu există niciun posibilitate de întoarcere în Grecia pentru Marinos Ouzounidis și Georgios Donis, care au pregătit echipe importante din campionatul nostru și sunt considerați antrenorii greci de top.

Grecia nu a mai produs un antrenor excelent de la Donis și Ouzounidis încoace. Ambii și-au început cariera de antrenor cu mulți ani în urmă, în 2005. În decurs de cinci ani, ambii câștigaseră deja trofee în interiorul sau în afara granițelor. Ceva ce nimeni după ei nu a mai realizat. Intrăm treptat în era discreditării totale a antrenorului grec, iar acest proces nu este instantaneu, ci s-a produs în mai multe sezoane” scrie Gazzetta.gr, într-o analiză a antrenorilor din fotbalul elen.

Ouzounidis, criticat în România: „Craiova nu a jucat aşa de slab niciodată”

Deşi a reuşit să câştige Cupa cu Universitatea Craiova, Marinos Ouzounidis nu i-a convins pe oamenii de fotbal din România.

„Echipa nu a arătat nimic spectaculos cu Marinos Ouzounidis. Are câtiva jucători talentați, dar lotul ar trebui reconstruit, încă un an de așteptare. Craiova are nevoie de o remaniere masivă”, a declarat Dinu Gheorghe la ProSport Live.

„Eu am impresia că au greşit antrenorul cei de la Craiova. Au adus un antrenor de echipă mică la o echipă mare, un antrenor care în loc să o facă şi mai mare, a făcut-o pe Craiova şi mai mică. Craiova n-a jucat atât de slab niciodată.

A venit acest antrenor pentru care singura preocupare a fost să se apere. A reuşit să câştige acele două meciuri cu CFR şi cu FCSB, dar cu noroc, nu pe un mare joc făcut de Craiova. Iar acum termină în genunchi. A luat o echipă care juca fotbal şi a dus-o la cel mai scăzut nivel. Am văzut o echipă care nu are nicio idee de joc” , a declarat Basarab Panduru la Telekom Sport.

Cristi Dulca a adăugat, la Look Sport: „Craiova a părut o echipă fără identitate şi fără nerv, a fost o echipă lentă, a ajuns foarte greu la poartă, lentă pe atacuri”.

Ouzounidis mai cere timp pentru a convinge

În ciuda trofeului câştigat în sezonul recent încheiat, jocul prestat de Universitatea Craiova de la venirea lui Marinos Ouzounidis este cel mai slab din ultimii ani. Şi dacă la început rezultatele erau unele bune, parcursul din play-off a fost mult sub aşteptări, alb-albaştrii nereuşind să câştige niciun meci din cele 6 jucate împotriva echipelor aflate sub ei în clasament: Sepsi, Clinceni şi Botoşani, în faţa cărora au adunat numai 3 puncte din 18.

Deşi jocul şi rezultatele Craiovei sunt dezamăgitoare, Marinos Ouzounidis spune că primul obiectiv pentru sezonul următor este intrarea în grupele Conference League şi mai solicită timp pentru a „schimba obiceiurile”.

„Timp de două, trei luni am avut o echipă foarte bună, iar într-o săptămână distrugem totul. Aştept explicaţii de la jucători, chiar le-am cerut să îmi spună de ce. Am discutat deja cu patronul despre sezonul următor, despre ce trebuie să facem. Vom încerca să ajungem în grupele Conference League. Pentru mine este o problemă că avem nevoie de multe ocazii pentru a marca. Cu toții ne pierdem concentrarea în anumite momente. Avem nevoie de mai mult timp pentru a schimba obiceiurile” declara Ouzounidis înainte de terminarea sezonului.

  • 1 an de contract mai are Marinos Ouzounidis cu Universitatea Craiova
  • 2 trofee are Ouzounidis în carieră, un titlu în Cipru şi Cupa României
  • 1,74 puncte pe meci este media lui Ouzounidis la Universitatea Craiova, în 23 de partide
  • 4 înfrângeri la rând a avut Ouzounidis în play-off
  • 3 puncte a câştigat Ouzounidis în cele 6 meciuri din play-off cu Sepsi, Botoşani şi Clinceni

 

 

 

 

 

Citeste articolul pe ProSport