vineri 26 noiembrie 2:14 PM

Abonare la google news

Elevii de liceu din România vor studia o nouă materie. Klaus Iohannis a promulgat deja legea

Cel mai recent decret prevede noua materie care va fi introdusă în școlile din România. Iată în ce constă și cum îi va ajuta pe elevi. 


Elevii de liceu din România vor studia o nouă materie

Elevii din România vor studia istoria evreilor și a Holocaustului! Șeful statului, Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii care prevede introducerea în școlilor din România a noii materii. Aceasta va fi predată la liceu și la școala profesională.

(VEZI ȘI:CEA MAI INFRICOSATOARE CREATIE A NAZISTILOR CARE A INMARMURIT O LUME INTREAGA! AU FABRICAT ABAJURURI DIN PIELE DE OM!)


Klaus Iohannis a promulgat deja legea în care prevede introducerea disciplinei școlare ”Istoria Evreilor. Holocaustul” în cadrul liceal și profesional, precum şi instituirea şi acordarea premiului “Constantin Karadja”.

Actul normativ stipulează că această nouă materie școlară se include în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional începând cu anul şcolar 2023-2024. “Cadrele didactice care predau disciplina ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, în ţară sau în străinătate”, mai prevede legea.

(VEZI ȘI:CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ELEVII DUPĂ 5 MAI. CINE MERGE LA ȘCOALĂ ȘI CINE NU)

Legea respectivă mai stipulează și faptul că Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, în colaborare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic şi Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, la propunerea Consiliului de onoare, acordă premiul anual “Constantin Karadja” cu ocazia zilei de 9 octombrie, “Ziua Holocaustului”.

“Premiul ‘Constantin Karadja’ se acordă cetăţenilor români şi străini, instituţiilor, asociaţiilor, fundaţiilor şi altor organizaţii neguvernamentale din ţară şi din străinătate, pentru merite deosebite în prezentarea şi promovarea istoriei, culturii şi tradiţiilor comunităţilor evreieşti din România, cunoaşterea în plan intern şi internaţional a contribuţiei acestei minorităţi naţionale la evoluţia şi modernizarea societăţii româneşti de-a lungul timpului, protejarea memoriei victimelor Holocaustului, dezvoltarea programelor educaţionale şi de cercetare privind Holocaustul din România, precum şi promovarea combaterii antisemitismului”, se arată în lege.

Ce a făcut Constantin Karadja

(VEZI ȘI:MINISTERUL EDUCAȚIEI TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ! NUMĂRULUI INFECTĂRILOR COVID1-19 LA PREȘCOLARI ȘI ELEVI A CRESCUT)

Constantin Karadja s-a făcut remarcat prin demersurile sale diplomatice care au dus a salvarea a peste 52.000 de evrei (femei, bărbați și copii) din Europa în perioada în care era stăpânită de naziști, în special în Germania, Franța, Ungaria, Grecia și Italia.

Meritele sale au fost descoperite în 2005, atunci când s-a aflat cu exactitate care a fost contribuția lui pentru românii și evreii din România. În cadrul unei ceremonii la ambasada israeliană din Berlin, în prezența ambasadorului României, lui Constantin I. Karadja i s-a conferit postum titlul de ”Drept între Popoare” de către Institutul Memorial al Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim.

Sursa foto: Pixabay.ro

Cancan.ro


Stirile.eu