joi 29 iulie 12:06 PM

Abonare la google news

Eduard Novak, mesaj pentru Ana Maria Popescu după ce spadasina l-a umilit. „Îmi pare foarte rău! S-a înțeles greșit!”

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a transmis un mesaj către Ana Maria Popescu, după ce spadasina l-a umilit la sosirea în România.


Eduard Novak a întâmpinat-o pe Ana Maria Popescu la sosirea în București, după ce spadasina a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă sportiva a refuzat să dea mâna cu ministrul Tineretului și Sportului.

Conflictul dintre Eduard Novak și Ana Maria Popescu a izbucnit după ce ministrul Tineretului și Sportului declarase că, și dacă bugetul echipei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, sportiva nu ar fi câștigat medalia de aur la JO 2020.


Eduard Novak, mesaj pentru Ana Maria Popescu după ce spadasina l-a umilit

După incidentul care a avut loc la aeroport, Eduard Novak a ținut să își ceară scuze în fața sportivei. Mai mult, acesta a ținut să ofere un răspuns, după ce Ana Maria Popescu l-a acuzat că nu înțelege sacrificiile unui sportiv.

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit.  A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat. 

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare.  Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea„, a declarat Eduard Novak la TVR 1.

Prosport.ro


Stirile.eu