marți 21 septembrie 8:12 PM

Abonare la google news

Eduard Novak, declarație surprinzătoare despre Emma Răducanu: „Ar fi ajuns la aceleași rezultate și în România!”

Emma Răducanu a făcut senzație după ce s-a impus la US Open, la doar 18 ani, iar Eduard Novak este convins că sportiva ar fi ajuns la această performanță și dacă s-ar fi născut în România.


Ministrul Tineretului și Sportului a comparat-o pe Emma Răducanu cu Simona Halep, care a fost cea mai bună la Roland Garros și Wimbledon și a ajuns pe primul loc în clasamentul WTA.

Emma Răducan a câștigat la US Open 2021 nu mai puțin de 2,1 milioane de euro, iar recent a dezvăluit ce va face cu marele premiu. „Premiul îl voi lăsa părinților mei și antrenorilor. Eu mă concentrez doar pe ce îmi place să fac, adică să joc tenis”, a explicat sportiva al cărei tată este român.


Eduard Novak, impresionat de Emma Răducanu: „E talent uriaș în proporție de 70%!”

Eduard Novak știe cum a ajuns Emma Răducanu să obțină o performanță de excepție la US Open și crede că aceasta ar fi avut aceeași ascensiune și dacă s-ar fi născut în țara noastră.

„Noi ne bucurăm că tatăl ei este român, dar Emma Răducanu a crescut altundeva. Normal că Emma Răducanu ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România, a ajuns şi Halep, au ajuns şi alţii. Nu cred că în cazul Emma Răducanu a contat, la 18 ani, foarte mult partea financiară. Trebuie să recunoaştem că în proporţie de 70% e vorba de talent uriaş.

La 18 ani, eu cred că a jucat cu o asemenea lejeritate şi naturaleţe, încât nu a fost o presiune asupra ei şi probabil de asta şi câştigat. Cu cât înaintezi în vârstă, aceste presiuni te apasă mai mult. Îmi doresc în continuare ca ea să joace cu aceeaşi lejeritate şi să obţină acelaşi tip de rezultate”, a spus Eduard Novak.

Prosport.ro


Stirile.eu