Abonare la google news

Eduard Novak, cutremurător! Fiul său a suferit un accident înfiorător: „Mașina l-a luat în plin”

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului,a dezvăluit că fiul său a suferit un grav accident. A fos lovit în plin de o mașină și aruncat într-un șanț. A reușit să scape cu viață.

Nu doar fiul ministrului a avut un accident rutier, în trecut Eduard Nokak fiind o victimă. În 1996 a rămas fără laba piciorului: „Când m-am uitat în jos eu nu mai aveam laba piciorului drept”.

Eduard Novak a preluat mandatul de ministru al Tineretului şi Sportului la finalul anului trecut. La începutului lui 2021 a demisionat din funcția de președinte a FR de Ciclism.

Fiul lui Eduard Novak a suferit un accident înfiorător: „Mașina l-a luat în plin”

„Foarte, foarte urât. Anul trecut. Era la antrenament, iar în spatele lui era tatăl meu cu mașina să-l protejeze. A venit o mașină din sensul opus, a tăiat curba și a intrat pe contrasens și l-a luat din plin! Norocul a fost că băiatul a căzut în șanț, iar șanțul era mai umed. A avut o suprafață mai moale ce l-a protejat. A fost o traumă pentru noi toți! Din fericire, s-a recuperat. Este în formă maximă. Totul este bine” a spus Eduard Novak, conform GSP.

Citeste si:  Fernando Alonso a suferit un accident în Elveţia, în timp ce se deplasa cu bicicleta

Eduard Novak, tot în accident rutier, a rămas fără laba piciorului drept

„Accidentul din 1996. Mergeam cu părinții mei la un concurs în Italia. Tatăl meu conducea. Eu stăteam în mijloc într-un Volkswagen Caravelle. Ca un mini-bus. La un moment dat a venit un camion din față. Era noaptea pe la ora 3. Ningea, efectiv nu puteai să circuli. Aveam cam 50 la oră.

Ca să treacă acest camion, tatăl meu a trebuit să scoată puțin mașina de pe carosabil. Așa vreo două roți. A trecut camionul și a încercat să pună din nou mașina pe drum. N-a reușit din prima, a tras mai tare. Cum ne-am repoziționat pe drum, s-a oprit întors mașina și ne-am oprit. Am început să alunecăm în lateral, în jos. Era gheață. Totul era gheață! Am văzut că vine parapetul. Le-am spus tuturor: No, țineți-vă că ne izbim!. Bang! Atât a fost!” declara în trecut, pentru sursa citată, Eduard Novak.

Când m-am uitat în jos…eu nu mai aveam laba piciorului drept! Atât de tare a intrat parapetul. Eram undeva după Luduș. M-au operat acolo. Noaptea la 3, chirurgul era și un pic… așa! Bine că m-au operat. Am fost transferat la Miercurea Ciuc, după la Budapesta. Acolo m-au reoperat, iar după o lună făceam genuflexiuni în sala de antrenamente”  – Eduard Novak

Eduard Novak a început antrenamentele, scopul său fiind de a participa la Jocurile Olimpice. Ministrul e campion paralimpic la JO de la Londra 2012 în proba de urmărire, pe pistă. Tot atunci a cucerit și argintul la contratimp, pe șosea.

Citeste si:  Europarlamentarul Dragoș Benea, victima unui accident rutier, în timp ce se deplasa cu bicicleta

Citeste articolul pe ProSport