Abonare la google news

Ea este urmașa Simonei Halep! Marea noastră campioană nu reușise asemenea performanțe la vârsta ei!

Simona Halep are o urmașă care impresionează la doar 15 ani. Maria Sara Popa este cea mai tânără jucătoare de tenis din lume în clasamentul ITF WTT (senioare).  Succes după succes pentru micuța sportivă.

Urmașa Simonei Halep reușește performanțe incredibile

Maria Sara Popa este o jucătoare de tenis din România care la doar 15 ani reușește să aibă performanțe pe care nici măcar Simona Halep nu le-a atins când era de vârsta ei. Micuța tenismenă este cea mai tânără sportivă din lume aflată în ITF WTT (senioare). Mai mult, aceasta a devenit cea mai tânără româncă ajunsă pe tablourile principale de la două turnee ITF W25. Mai exact, acesta a jucat în Franța și în Ucraina, competiții în care a învins jucătoare mult mai mari și mai experimentate decât ea.

Și performanțele urmașei Simonei Halep nu se opresc aici! La categoria de junioare, acolo unde nu a mai jucat din luna aprilie a acestui an, ea rămâne în Top 200. Mai mult, este singura româncă din generația ei în acest clasament, potrivit freelancer-ului Daniel Radu. O altă performanță greu de trecut cu vederea este ocuparea primului loc în Tennis Europe U14.

Maria Sara Popa a reușit să câștige pe 21 iunie un meci împotriva locului 941 WTA. Mai mult, pe 20 iulie ea a trecut și de jucătoarea de tenis de pe locul 1032. Sportiva de 15 ani din România a fost doborâtă cu greu, scor 4-6,4-6 , de către numărul 440 mondial.

S-a aflat când va reveni pe teren Simo

Din cauza accidentării, Halep a ratat turneele de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon. Asta deși la un moment dat ea era foarte optimistă că va putea evolua pe iarba de la Londra. Ba chiar se și înscrisese la turneul de la All England Club. Doar că, cu doar câteva zile înaintea startului competiției, Simona a anunțat că a decis să se retragă pentru a nu-și pune în pericol șansele de a participa la Jocurile Olimpice.

Însă, de ce i-a fost frică nu a scăpat. Halep nu a reușit să se recupereze la timp și a fost nevoită să se retragă și de la competiția supremă, găzduită de Tokyo. A fost o lovitură extrem de grea pentru jucătoarea din Constanța. Ea a declarat în mai multe rânduri că își dorește enorm de mult să participe la Jocurile Olimpice și să câștige chiar o medalie pentru România.

Se pare însă a ieșit în sfârșit soarele și pe strada Simonei Halep, după poate cel mai greu an al carierei sale. Ea va participa la turneul WTA de la Cincinnati care va avea loc în perioada 14-22 august. Anunțul a fost făcut chiar de organizatorii concursului pe site-ul oficial.

Citeste articolul pe PlaySport