17 martie 9:07 PM

Abonare la google news

E născut la Oradea, dar a ales să joace pentru naționala Ungariei!

Ungaria se va înfrunta cu România la Campionatul European U21, iar în lotul maghiarilor se va afla și un fotbalist născut la Oradea. Este vorba de Daniel Zsori, jucător cu dublă cetățenie, care a ales să reprezinte selecționata Ungariei.

E născut la Oradea, dar a ales să joace pentru naționala Ungariei!

Ungaria este țară gazdă la Campionatul European U21, turneu care începe în o săptămână. Maghiarii fac parte din aceeași grupă cu România.
„Tricolorii” lui Adrian Mutu vor avea în față și un fotbalist român, născut la Oradea, dar care a ales să evolueze pentru Ungaria. Este vorba despre Daniel Zsori, atacant în vârstă de 20 de ani care este legitimat MOL Fehervar, în Ungaria.
În prezent, el evoluează pentru Budafoki, unde este împrumutat până în vară.
În 2019, Daniel Zsori reușea să câștige renumitul premiu FIFA Puskas, pentru cel mai frumos gol reușit în sezonul 2018 – 2019. Pe 16 februarie 2019, el marca într-un Debrecen – Ferencvaros cu o foarfecă de senzație de la marginea careului.

Golul cu care Daniel Zsori câștiga premiul FIFA PuskasGolul cu care Daniel Zsori câștiga premiul FIFA Puskas

Cota de piață a lui Zsori este de 200.000 de euro, conform Transfermarkt. Daniel Zsori are dublă cetățenie, maghiară și română.

Ungaria U21 a anunțat lotul cu care se va prezenta la Euro 2021

Selecționata antrenată de Zoltan Gera va debuta la Campionatul European U21 cu Germania. Maghiarii mai sunt în grupă cu Romania și Olanda.

Portari: Patrik Demjén (ZTE), Balázs Bese (Budafok), Péter Kovács (Budaörs);
Fundași: Bendegúz Bolla (MOL Fehérvár), András Huszti (Budafoki MTE), Botond Balogh (Parma), Benedek Varju (MTK Budapest), Attila Mocsi (Haladás), Tamás Olivér (Paks)
László Deutsch (Puskás Akadémia);
Mijlocași: András Csonka (Budafok MTE), Mihály Kata (MTK Budapest), Norbert Szendrei (Budapest Honvéd), Kristóf Hinora (Vasas), Szabolcs Mezei (MTK Budapest), Martin Palincsár (MTK Budapest);
Atacanți: Tamás Kiss (Puskás Akadémia), Pál Dárdai (MOL Fehérvár), Márk Kovácsréti (Kisvárda), Alen Skribek (Budafok), Adrian Szőke (Heracles), Donát Bárány (DVSC), Dániel Zsóri (Budafoki MTE).

Programul României U21 de la Campionatul European

– România U21 – Olanda U21, miercuri, 24 martie, de la 22:00
– Ungaria U21 – România U21, sâmbătă, 27 martie, de la 19:00
– Germania U21 – România U21, marți, 30 martie, de la 19:00

Citeste articolul pe PlaySport