10 februarie 12:14 PM

Abonare la google news

Dumitru Tatu, fostul comandat al ISU Sibiu, a murit

Dumitru Tatu, fostul comandant al Grupului de Pompieri Sibiu, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de  Cosmin Balcu, fostul șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru Sibiu.

”Am aflat cu mare tristețe despre trecerea către cele veșnice a fostului Comandant al Grupului de Pompieri Sibiu, col(rez) TATU Dumitru. Un profesionist, un militar deosebit, un camarad de nădejde. Am învățat multe de la domnul Comandant, respect pentru ce a făcut pentru pompierii din Sibiu, ne amintim cu drag și deplângem trecerea la cele sfinte. A servit arma “Pompieri” cu devotament, curaj și credință. Cuvintele sunt greu de exprimat în aceste momente… ne rugam pentru odihna veșnica ?? Rămas bun domnule COMANDANT – col (rez) TATU DUMITRU”, a scris Cosmin Balcu.

Dumitru Tatu s-a născut pe 17 mai 1949 la Sângătin, județul Sibiu. A urmat Școala Superioară de Ofițeri ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea ”Pompieri” pe care a absolvit-o cu succes în anul 1970. În același an, acesta s-a alăturat pompierilor sibieni în funcția comandant secție al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu, urmând ulterior să ocupe și alte funcții:

• În perioada 1973-1974 comandant Pluton;
• În perioada 1975-1979 locțiitor Companie I;
• În perioada 1979-1984 Inspector principal în cadrul Inspectiei de Prevenire;
• În perioada 1984-1992 locțiitor Șef Inspecție de Prevenire.

”Dorința sa constantă de progres și cunoaștere a condus la numirea acestuia în fruntea Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în perioada 15.07.1992- 30.11.2001.

În poziția sa de comandant a adus o contribuție imensă la evoluția și dezvoltarea Grupului de Pompieri Sibiu, printre cele mai mari realizări fiind constituirea în anul 1993 în cadrul instituției a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Ne exprimăm întreaga compasiune și adresăm sincere condoleanțe familiei îndurerate!??️
Cu respect, colectivul ISU Sibiu!”
, spun reprezentanții ISU Sibiu.

 

Sursa: Cancan