luni 17 ianuarie 10:17 PM

Abonare la google news

Dumitru Cardoso revine în Liga 1, la UTA!


La revenirea din cantonamentul din Antalya, Laszlo Balint anunța un nou transfer cu profil ofensiv la UTA.


„Va fi o surpriză pentru toți”, plusa antrenorul arădenilor, iar astăzi clubul l-a prezentat pe Nicolao Dumitru Cardoso (30 de ani).

Crescut la Academia lui Empoli, Cardoso a debutat în 2008 pentru echipa de seniori, unde a jucat doar două partide înainte de a fi cumpărat în 2010 de Napoli, pentru 1.5 milioane de euro.

Dumitru Cardoso revine în Liga 1, la UTA!

Fotbalistul de bandă a fost legitimat timp de șapte ani la echipa de sub Vezuviu, însă după un prim sezon în care a prins 12 meciuri, în Serie A și Europa League, a fost împrumutat de nu mai puțin de șapte ori, la formații din Serie B, precum Empoli, Ternana, Cittadella, Reggina, Latina, dar și Grecia, la Veria sau Anglia, la Nottingham Forest.

După despărțirea definitivă de Napoli (unde de-a lungul anilor a evoluat alături de jucători ca Lavezzi, Hamsik sau Cavani), Cardoso a jucat timp de un sezon și jumătate în liga secundă spaniolă, la Alcorcon și Gimnastic de Tarragona, după care, în primăvara lui 2019, s-a întors în Italia, la Livorno. Tot în vara acelui an și-a început prima aventură în România, la Gaz Metan, unde a impresionat. El a marcat 12 goluri și a oferit 6 assist-uri în cele 42 de partide jucate în tricoul medieșenilor în toate competițiile.

Acum un an, a fost transferat de coreenii de la Suwon Bluewings, care au plătit 150.000 de dolari în schimbul său, însă după doar un an de zile, în care a înscris un singur gol, formația din Asia a ales să nu îi prelungească contractul.

Născut în Suedia, din tată român și mamă braziliancă, Nicolao Dumitru Cardoso a reprezentat naționala Italiei (țară în care a emigrat cu părinții la o vârstă fragedă) la nivel U19 și U20, marcând 3 goluri în 15 partide în tricoul „azzurro”. Mirel Rădoi l-a dorit la naționala României, însă fotbalistul nu a reușit să obțină cetățenia română, de care ar fi avut nevoie pentru a juca la prima reprezentativă a țării noastre.

 

 

Prosport.ro