DSP Arad nu face rabat: Laszlo Balint, în fața televizorului la UTA – FC Botoșani. Cine va sta pe banca arădenilor, după cazurile care au afectat cumplit staff-ul tehnic

Clubul UTA a eșuat în demersul de a-și readuce antrenorul pe bancă după a 13-a zi de la confirmarea infectării cu COVID. Pentru câteva ore prevăzute în regulile privind izolarea unui pacient diagnosticat cu SARS-Cov-2, Lazlo Balint nu va fi lângă echipa sa la meciul cu Botoșaniul, de astăzi, de la ora 17,30, de la Arad.

Niciun medic epidemiolog nu și-a asumat o semnătură ce contravine legislației în vigoare, ce spune foarte clar că o persoană infectată cu virusul de origine asiatică nu poate fi declarată vindecată înainte de cele 14 zile de carantinare. Și asta chiar dacă pe masa Direcției de Sănătate Publică Arad a ajuns și rezultatul testului negativ anti-COVID pe care antrenorul UTA-ei îl avea încă de vineri.

Citeste si:  Gigi Becali este pe care să dea lovitura! Cum l-a caracterizat Dan Alexa pe Denis Haruț: „Îți rezolvă problemele!” | EXCLUSIV ProSport Live

DSP Arad nu face excepție: Laszlo Balint nu va sta pe bancă în UTA – FC Botoșani. Gabi Vasiliu îi va lua locul

De altfel, Horia Timiș a clarificat speța. „Un pacient poate dobândi statutul de vindecat după 14 zile. Aceasta este legislația în România și ea trebuie respectată. Îi urăm multă săntate domnului Balint și mult succes echipei UTA”, ne-a declarat directorul DSP Arad.

Citeste si:  Bărbat de 47 de ani, strivit de propria maşină. Caz şocant în Botoşani

Așadar, după deplasările de la Cluj, cu Universitatea (în Cupă) și de la Buftea, cu Chindia (în campionat), „Bătrâna Doamnă” trebuie să se descurce pentru al treilea meci fără „principalul” ei pe margine.

Sigur, Balint are toate căile online la dispoziție pentru a vorbi cu elevii săi astăzi, dar, pe bancă cu Botoșaniul, vor lua Gabi Vasiliu, antrenorul cu portarii și, probabil, Cristian Păcurar și Dinu Donca, cei doi tehnicieni de la Academie care au fost în mijlocul echipei și în ultima săptămână pentru a da o mână de ajutor în procesul de pregătire. Cei trei vor fi în legătură cu Laszlo Balint, aflat în fața televizorului și-i vor pune în practică indicațiile tactice.

Citeste si:  Secretul lui Florin Cîțu s-a aflat acum. Ce a putut să îi facă propriului său frate

Pentru meciul de azi, de la ora 17,30, UTA îi mai are indisponibili tot din cauza infectării cu COVID pe fotbaliștii Iacob, Benga, Bustea și Roumpoulakou, în timp ce Melinte e suspendat. Aceeași discuție e valabilă și pentru antrenorii secunzi, Alin Pînzaru și Cezar Zanfir și preparatorul fizic, Alexandru Radu.

 

Sursa: ProSport

 9 total views