luni 1 noiembrie 12:44 AM

Abonare la google news

Drama unei campioane olimpice din România. A ajuns să trăiască în stradă. „Am stat nespălată 3 luni și am fost mușcată de șobolani”


Liliana Petrișor a fost campioana României la biliard. Aceasta a ajuns un om al străzii, după niște decizii eronate luate în timpul vieții. A avut o tentativă de sinucidere în 2012.


Cine este Liliana Petrișor?

Plecată la 15 ani de acasă, aceasta și-a găsit liniștea la masa de biliard. După o tentativă de sinucidere, familia sa a renegat-o, iar ea a rămas cu sechele. A ajuns să trăiească în Gara de Nord, unde nu s-a spășat 3 luni, a fost mușcată de șobolani și a fost infectată cu HIV.

Când căram marfă la un club, am văzut biliardul și am rămas acolo și cu timpul am văzut că am priză la mână și într-un an devenisem foarte bună. În 1998, am luat locul 1 la carambola. După această competiție, am început cu biliardul, am luat multe cupe timp de zece ani. A fost o perioadă a vieții mele plină de extaz. Am luat 40 și ceva de medalii, în 2012 am fost campioană balcanică și după s-a întrerupt firul”.

Aceasta nu a primit bine vestea că locul în care a făcut performanță, clubul de biliard, s-a închis.

M-am urcat pe casă, eram cu gândul la suicid. Deciziile în viață vin odată cu consecințele. Am două regrete în viață: că mi-am abandonat școala pentru muncă și ziua când s-a închis clubul. La spital am conștientizat ce am făcut. O decizie proastă, din suflet o regret”.

Ea a vorbit și de perioada ce a urmat acestor decizii.

M-am chinuit foarte mult după. Am rămas cu un handicap la picior. După două luni a murit tata, nu mi-am cunoscut nepoții niciodată. De la moartea tatei, nu mai vorbesc cu fratele meu, a zis că pentru el sunt moartă, mă învinuiește pentru decesul tatălui” a declarat ea pentru Acces Direct.

„Nu puteam să mă întoc la casa de la părinți”

Aceasta a suferit foarte mult și prin prisma familiei. Pe lângă decesul tatălui și cearta cu fratele, aceasta nu s-a putut întoarce acasă.

Nu puteam să mă întorc. Era părăsită, m-am îmbolnăvit și m-am dus la Gara de Nord, doi ani mi-a fost dor de casă. Mi s-a întâmplat toate nenorocirile. Am fost bătută, abuzată, lumea râdea de mine. M-am tuns, arătam ca un bărbat și mă chema Luci, a funcționat, ca să nu se mai ia lumea de mine”.

După chinurile trăite, Liliana a fost salvată de un coleg și, cu ajutorul unei organizații, s-a repus pe picioare. Nu mai poate practica, însă, sportul care i-a adus cele mai mari satisfacții.

Salvarea a fost un înger frumos, un coleg, mi-a făcut un reportaj și o organizație m-a pus pe picioare. M-am reapucat de biliard și vreau să particip din nou la competiții, dar e greu” a completat Liliana.

Playsport.ro