20 mai 12:41 PM

Abonare la google news

Dragnea a primit CE ȘI-A DORIT

Fostul șef al PSD Liviu Dragnea mai stă o săptămână la închisoare până când un judecător al Tribunalului București s-ar putea pronunța definitiv în cazul contestației sale împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de a-i respinge cererea de eliberare condiționată.

Concret, Tribunalul a amânat, miercuri, pentru 26 mai, judecarea contestației lui Liviu Dragnea.

Citește și: INTERCEPTARE Avertismentul CODAT dat de ‘cârtița’ de la CI șefului de la Permise Suceava…

Magistratul a stabilit amânarea judecării contestației pentru că pe rolul Curții de Apel București există o cerere de strămutare a acestui dosar de la Tribunalul București la o altă instanță egală în grad.

Această cerere de strămutare a avut un prim termen marți, dar avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a lipsit din motive obiective medicale, sens în care a depus la dosarul de strămutare documente medicale ce au convins judecătorul.

Citește și: DOSAR Cum a ajuns DNA la `cârtița` de la CONTRA-INFORMAȚII Suceava…

În acest context avocata Teodosiu dar și Liviu Dragnea, aflat prezent în regim de video conferință, au cerut magistratului să amâne judecarea strămutării.

Procurorul DNA a fost în dezacord cu cei doi și a cerut magistratului CAB să judece cererea de strămutare, acest gen de proces fiind unul ce nu implică noțiuni juridice avansate, și a explicat că avocata Tedosiu trebuia potrivit normelor avocaturii să își asigure substituirea printr-un alt coleg avocat.

Citește și: Ceasurile de LUX predate de Mircea Geoană la DNA revin la acesta…

Cu toate acestea magistratul CAB  a stabilit ca cererea de strămutare a contestației lui Liviu Dragnea să se judece în 25 mai.

Nu a convins instanța că s-a îndreptat în pușcărie

Judecătoria Sectorului 5  respins marţi, 27 aprilie, cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiţionată. Judecătoarea Mirela Mădălina Știrbu a considerat cererea neîntemeiată. Decizia poate fi contestată.

MINUTA:

Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU.

Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021.

După gratii pentru mare corupție

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

El a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Citeste articolul pe Stiripesurse